Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (84111)

  1. Postovani Prof.Nagorni  Rodjena sam 1967.godine  Od avgusta meseca 2006 god. imam problema sa stomakom.Obratila sam se doktoru i tada sam uradila gastroskopiju i analizu na H.pylori i tada sam saznala svoju dijagnozu i dobila sledecu terapiju.  Bila sam pozitivna na H.pylori.  Dg.HERNIA HIATUS GR II-III AXIALIS  REFLUX OESOPHAGITIS CHR GR C  DEFORMATIO BULBI DUODENI CUM BULBITIS EROZIVA PEPTICA  Th.Conroloc tbl.40 mg.2x1 pola sata pre jela  Fromilid 500mg.2x1 pre obroka  Orvagil tbl.250 mg.2x2 uz obroke.Ovu terapiju sam uzimala 7 dana a onda sam presla na Conroloc 40 mg i Cisap 2x 5mg.jos 4 nedelje.  I receno mi je da posle 4 nedelje ponovim analizu na H.pylori.  Rezultat je nakon tog vremena bio negativan a refluksni ezofagitis totalno saniran.  Recite mi sat vi mislite o ovom mom problemu i o mojoj terapiji.Konkretno sta mislite o samom leku Cisap jer sam ja cula da on nije bas dobar lek ali ja sam ipak laik u ovoj oblasti pa zelim vas savet.Zelim da vam kazem da sam po prirodi dosta nervozna i da li to ima veze sa mojim problemom.Recite mi koji je najefikasniji nacin da se resim hernije jer mi je lekar posle kontrole na kojoj sam bila 10.10.2007.predlozio operaciju jer kaze da sam mlada da bi pila tolike lekove.Takodeje mi je ukljucio ponovo tbl.Controloc i zakazao kontrolu za mesec dana.  U nadi da ce te mi vi kao priznati strucnjak iz ove oblasti medicine,pomoci s postovanjem i unapred zahvalna

    Odgovoreno: 14. 10. 2007.
    •  

      Postovana, Sasvim je korektna terapija koju ste dobili, mislikm da je mesec dana rano da bi se procenilo da li i dalje ima H.pylori infekcije i obzirom da ste bili pod terapijom taj nalaz je poptencijalno lazno negativan. Za procenu dalje terapije H. herniae, predlazem da napravite rendgenski pregled u Trendelenburgovom polozaju i da me sa rendgenskim snimcima i prethodnim gastroskopskim nalazima portrazite na Klinici za gastroenterologiju u Nisu. Cisap je dobar lek, pod uslovom da nemate poremecaje srcanog ritma i u tom slucaju ne biste smeli da ga uzimate. Mozemo preko e maila da ugovorimo dan kada ce te doci u Nis, nakon sto uradite pregled sa barijumom. Napominjem obzirom da ste mladi da rendgenski pregled ne sme da se radi trudnim zenama. Bey radioloskog snimka ne bih smeo da Vam predlazem hirursku intervenciju. Pozdrav A. Nagorni

  1. jezik

    Odgovoreno: 10. 10. 2007.
    • Postovana, Mislim da treba da Vas pogleda specijalista za bolesti usta na Klinici za stomatologiju, kao i dauradite pregled krvne slike sa perifernim > razmazom i obratite se hematologu. Stojim na raspolaganju i da Vas licno pregledam na Klinici za gastroenterologiju KC u Nisu.  Pozdrav  A. Nagorni

  1. boll

    Odgovoreno: 08. 10. 2007.
    • Postovana,  Najbolje je da se obratite gastroenterologu za pomoc,  Mozete i mene da potrazite na Klinici za gastroenterologiju kada budemo  dogovorili pregled preko e maila.  Pozdrav  A. Nagorni

  1. sluz

    Odgovoreno: 08. 10. 2007.
    • Postovana,  Ne znam Vase godine, potrebno je dati stolicu na pregled na bakterije,  gljiivice i parasite. Ne sumnjam u nista ozbiljno.  Javite mi se sa nalazima stolice. Eventualno treba razmisljati o  kolonoskopiji.Pozdrav  A. Nagorni

  1. gorusica

    Odgovoreno: 08. 10. 2007.
    • Postovana,  Redukujte telesnu tezinu ako ste gojazni, izbegavajte kasni nocni obrok,  (3h) pred spavanje neka bude poslednji obrok. Iybegavajte slatkise,  posebno cokoladu i peppermint, spavajte sa podignutim uyglavljem,  izbegavajte pikantnu i preterano zacinjenu hranu, Obavezna je upotreba  lekova. Testirajte se na J. pylori infekciju, ali prethodno 4 nedelje  nemojte da koristetite antibiotike, a 2 nedelje lekova tipa Loseprazola  i Ranitidina.  Javite mi se ponovo sa rezultatima.  Pozdrav  A. Nagorni

Prikazano 3331-3335 od ukupno 3359 pitanja