1. Pitanje broj: #11263

    Poštovani,
    radio sam nalaz na Helikobakteri putem krvi i rezultati su slijedeći: IgG: 22.9 i IgA: 1.5. Sa ovim nalazima sam otišao kod svoga ljekara opšte medicine i on mi je na osnovu ovih nalaza i simptoma koje sam mu ja izložio (česta povećana kiselina, podizanje iste do samih usta, nadutost, podrigivanje, čak i aritmije) zaključio da se radi o hroničnom gastritisu i prepisao slijedeću terapiju: Helicocin 3x1+1 dvije do tri nedelje, na moje pitanje da li treba da u terapiju uvedem i omeprol ili controloc, on mi je rekao da nema potrebe, nego da po potrebi koristim Rupurut.
    Sada bih Vas zamolio da mi protumačite gore navedeni nalaz i da mi kažete da li je terapija koju sam dobio adekvatna ili je treba mijenjati. Imam 24 godine i sve me ovo strašno zabrinjava, a i ometa u svakodnevnom životu.
    Hvala unaprijed na odgovoru!

    Odgovoreno: 23. 09. 2008.
    • Poštovani,
      imate antitela na H. pylori tj. infekciju ovom bakterijom. Terapija nije adekvatna. Predlažem: Caps. Omeprol 2x1, pola sata pre jela 7 dana, zatima 1x1 ujutro pola sata pre jela do 4 nedelje, kao i caps. Amoxicilini 2x1gr, 7 dana i kapsule Klatrocin 2x500mg, 7 dana.
      Pozdrav

Ostavite komentar