Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (79130)

  1. Poštovani Doktore, imam 43 godine i pijem Prinorm 1/4 već sedam godina. Pritisak sam dobila u trudnoći i od tad se vodi kao povišen. S jeseni i proleća počne da varira, tako da sam od lekara dobila da pijem i Tritace 2,5 . Moj problem je što ovih dana osećam bubnjanje u ušima i kad izmerim pritisak dobijem zbunjujuće vrednosti. Nekad je nizak 110/70 , a nekad 140/95, a isti simptomi, prosto čujem svoj krvotok u ušima. To me jako uznemirava. Inače sve kardiološke obrade sam prošla, čak sam radila i CT-koronarografiju na multidetektorskom Ct aparatu i rezultati su bili dobri. Vrednosti holesterola su normalne. Test opterećenja je prekinut u prvom minutu III stepena opterećenjem po Bruceu zbog pojave zamora uz skoro dostignutu planiranu submaksimalnu srčanu frekvencu. Krvni pritisak je kretao od 150/90, u momentu prekida 160/100, posle 5 minuta odmorA 130/90. Molim vas doktore da mi preporučite ,ako ima neki novi lek koji bi ,,držao,,pritisak na 120/80. Unapred hvala.

    Odgovoreno: 03. 04. 2007.


    • Krvni pritisak nije konstanta već je odraz homeostaze mnogih spoljnih i unutrašnjih činilaca. Pritisak u Vašim godinama ne bi trebao da orelazi 140/90mmHg i s obzirom da je najčešće u granicama normale možda je potrebnaa mala korekcija doze lekova koje inače uzimate a ne uvođenje nekog novog leka. Porast pritiska tokom fizičkog opterećenja je očekivan a po Vašem opisu testa mislim da imate lošu kondiciju i da Vam je potrebno više fizičke aktivnosti. Ako imate višak težine po njenom smanjenju biće lakše kontrolisati pritisak.

  1. Vec godinu dana imam dijagnozu hipotyeroze i nodusa u levom reznju stitne zlezde,imam 24 godine i kcerku od 3 i po godine.Htela bih da ostanem trudna ali ne znam kolike su sanse i da li ima smetnji zbog stitne zlezde?

    Odgovoreno: 03. 04. 2007.
  1. Postovani Dr Stefanovicu, Nedavno sam bila na ginekoloskom pregledu. Na otpusnoj listi mi je pisalo uputna dijagnoza: Cervicitis chronica, operacija-intervencija: Biopsio cervicitis uteriet termocauterisatio (hemost.) Znam da je uocena promena na grlicu materice, ali mi je ostalo veoma nepoznato. Da li bi ste bili ljubazni da mi objasnite o cemu se zapravo radi i kako nastaje? Veliko hvala.

    Odgovoreno: 03. 04. 2007.

    • Zbog sumnjivog kolposkopkog nalaza ( a mozda i PA) upuceni ste na biopsiju grlica (uzimanja isecka sa sumnjivog mesta radi definitivne histopatoloske dijagnoze)Po uzimanju isecka sa grlica krvavljenje je zaustavljeno spaljivanjem tog mesta- to je ono sto Vam je uradjeno. Sada treba da sacekate rezultate H-P nalaza i postupite prema preporuci ginekologa koji Vas je uputio na biopsiju i koji ce Vam protumaciti nalze.

  1. spavao sam sa devojkom deveti dan,tj,ako joj je menstruacija trajala 5 dana 3 ili 4 dana nakon toga.sex je bio bez kondoma,3 puta sa pauzom izmedju ,oko 10-15 minuta.to je bilo u subotu,a u ponedeljak je popila postinor,to je valjda u roku od 72 sata.njen ciklus traje oko 30 dana.kolike su sanse da je trudna?ili da li je trudna?

    Odgovoreno: 03. 04. 2007.

    • Posto je ciklus Vase devojke na 30 dana to znaci da je ovulacija oko 16. tog dana te je sa tog aspekta verovatnoca mala. Postinor uzet u roku od 72 sata u procentu vecem od 75% sprecava nezeljenu trudnocu. Znaci mala verovatnoca, ali moram da kazem da takav nacin kontracepcije nije u redu i da razmislite za ubuduce.

  1. Postovanje imam 39 godina i u decembru 2005 sam operisana od mioma materice, tom prilikom mi je izvađena materica, a ostali su mi jajnici. operacija je uspesno obavljena i sve je u redu bilo do pre nekih deset meseci kada je poceo da me boli desni jajnik i mesto gde je bila materica, ali samo prilikom seksualnog odnosa, tacnije prilikom orgazma. interesuje me da li mogu da nastanu novi problemi i koje komplikacije mogu da nastanu. isto tako moram da naglasim da imam cistu na oba jajnika pa me zanima moze li to biti problem i uzrok bola? i na kraju zelela bih da pitam da li mora posle operacije i otstranjenja materice, da se kasnije izvade i jajnici. unapred hvala lea

    Odgovoreno: 03. 04. 2007.
    • Mislim da sam vec odgovorio na ovo pitanje. Moguce su ciste na jajnicima - zbog perioda perimenopauze u koji ulazite, cista moze biti uzrok bola, aukoliko nema potrebe ne trba naknadno odstranjivati jajnike.

Prikazano 78451-78455 od ukupno 78857 pitanja