1. Povišeni leukociti pri analizi krvi

  Pitanje broj: #163522

  Prilikom vađenja krvi u privatnoj laboratoriji imao sam povećane leukocite, 12, u domu zdravlja juče su bili 11. Ostali parametri su u redu. Napominjem da je glukoza ponekad oko 6. Koje analize bi trebalo uraditi da se nađe uzrok povišenih leukocita?

  Odgovoreno: 23. 08. 2019.
  • Povišeni ukupni leukociti uglavnom ukazuju na infekciju. Da bih vam mogao detaljnije rastumačiti nalaz, neophodno je da mi dostavite i leukocitarnu formulu (procentualni odnos neutrofilnih granulocita, limfocita, monocita, eozinofilnih i bazofilnih granulocita).

   Poželjno je da se odrade i sedimentacija, CRP, fibrinogen, i pregled urina.

   Sve ovo može se tumačiti isključivo u skladu sa kliničkim nalazom. Glavna stavka koju mi niste rekli je šta vas je navelo da odradite krvnu sliku i koje tegobe imate?

Komentari na pitanje: #163522

  • Eos%je 6,35 Eos#je0,633 Ostale analize uredne. Analiza rađena zbog kratkog daha,Bil prilikom dubokog disanja. Kako smanjiti bela krvna zrnca na normalne vrednosti? Hvala

  • Donar dan,da li poviseni leukociti mogu imati veze sa povecanim holesterolom? hvala unapred.

  • Molim vas da rastumacite: leukociti 12.3,neutrofili 8.3, LIC # 0,54. Grlo crveno i bolno,prepisani antibiotici.Inace,uvek leukociti oko 10.000.Ugradjen mi pejsmejker,nemam stitnu zlezdu,dijabeticar- sve pod kontrolom i u granicama normale.Sklona prehladama.Hval.

  • Interesuje me da li je ovi rezultati ukazuju. na jaku infekciju?Hvala

  • Redovan nalaz krvi usled stenta koji su mi stavili u Januaru. Rezultati savršeni,masnoća,šećer,urin.Leukociti 13,1, mch 32,1, granulociti 71,5, limfociti 19,5. U poslednjih par meseci desilo mi se dva puta da mi natrkne desna strana jezika. Prvi put iritacija semenkama,drugi put ne znam od čega.oba puta preko noći. Na orl misle da je od lekova,ili zuba. Otok spadne za par sati. Radio bris grla i jezika,uredan.Lekove pijem skoro godinu dana pokazalo bi se ranije. Malo me bolelo grlo onako kao u daljini kad gutam ništa ne boli? Pozdrav!

  • Molio bih vas za objašnjenje laboratorijske analize gde se vide povećani leukociti.

  • IMAM POVISENA BELA KRVNA ZRNCA 15.7,LIMFOCITE 8.0 MONOCITE 1.4.BAZOFILNI GRANULOCITI 0.1 LIMFOCITI 51.1 I NEUTROFILNI GRANULOCITI 36.9 GLUKOZA 5.91.MOZETE MI RECI JEL TO INFEKCIJA ?

Ostavite komentar