Pitajte doktora

Najnoviji odgovori (78804)

 1. Već par dana imam bolove u levoj dojci, od danas je počela i leva ruka da mi se koči. Bolovi su intezivni i jaki. Pre 6 meseci sam se porodila, dojila sam 10 dana, mleko mi je postepeno nestajalo. Danas su mi rekli da imam " cistu" ali nisu sigurni jer je tvrdo i lako se napipava. Čekam ultrazvuk u ponedeljak, ali bolovi su jaki dosta, tablete za bolove ne pomažu. Da li imam razloga za brigu?

  Odgovoreno: 14. 12. 2018.
  • Poštovana,
   Verovatno je došlo do upale cistično proširenih kanala dojke u kome je zaostalo mleko. Ukoliko se javila i temperatura, eventualno je potrebno uvesti i antibiotike, a ovisno o nalazu možda i hirurška evakuacija cistične promene, kada bi bolovi trebalo da se smanje. Ali naravno potrebno je ipak sačekati dijagnostiku, do tada elevacija dojke uz hladne i borove obloge nekoliko puta dnevno, neizmenično po pola sata.
   Pozdrav

 1. Da li Solcoseryl mast može da se primenjuje na rani nakon porođaja (epizotomiji), radi bržeg zarastanja? 

  Odgovoreno: 03. 10. 2018.
 1. Dobar dan! 

  Ja imam konstantno strahove. Nekad me uhvati drhtavica, znojenje, tresu mi se ruke, nervozna sam, gde god me nešto zaboli ja pomislim da je infarkt ili moždani udar, i počnem da plačem, izgubim se. Kad sanjam nešto loše, mislim da ću umrijeti ili se prepadnem da će drugi neko umrijeti, onda tražim sanovnik da vidim šta to znači. Imam agresiju, a skoro sam rodila bebu. Ne znam šta mi je.

  Odgovoreno: 12. 07. 2017.
  • Poštovana,

   Iz Vašeg pitanja utisak je da se radi o nekom tipu anksioznog poremećaja. To je vrlo čest poremećaj, imaju ga mnogi ljudi u različitim fazama svog života i uspešno se moze lečiti.
   U postpartalnom periodu ovakvi poremećaji mogu da se pojačaju zbog hormonskih oscilacija, što se vidi na primer kroz agresiju, ili oscilacije raspoloženja, apetita, spavanja, odnosa prema bebi. Bilo bi dobro da se javite za stručnu pomoć, najpre u dom zdravlja, pa ce (ako misli da treba) Vaš lekar da Vas uputi dalje.

   Pozdrav

 1. Poštovani,

  Imala sam tri carska reza. Nakon poslednjeg su mi podvezali jajnike. Carski je bio 22.09.2017. Krvarila sam 65 dana preobilno. Lekari ništa značajno nisu učinili. Sve mi se poremetilo, dva puta mesečno imam ciklus, veoma bolan. Doktorka me je poslala da mi se uradi urinokultura, cervikalni bris i vaginalni bakteriološki nalaz. Urin je uredan, cervikalni takođe, a kod vaginalnog piše: "u direktnom preparatu nađene su clue ćelije!". Ne mogu  čekati ponedeljak da mi doktor kaže šta je to, a i trpim bolove i nadutost. Molim Vas da mi malo pojasnite.

  Odgovoreno: 12. 04. 2017.
  • Poštovana,

   Clue ćelije su izljuštene epitelne ćelije vaginalne sluzokože sa nejasnom ćelijskom membranom usled prisustva brojnih bakterija. Ako se nađe više od 20% clu ćelija u razmazu, tada je sasvim sigurno dijagnostikovan bakterijski vaginitis. Neophodno je da se sa ovim nalazom javite svom ginekologu kako bi preporučio način da se bakterijska flora sluzokože vagine popravi.

   Pozdrav

 1. Poštovani,

  Pre mesec dana sam se porodila carskim rezom u opštoj anesteziji. Od tada sam često imala vrtoglavice, a od pre nekoliko dana mi se svaki dan vrti i zuji i bubnji u ušima. Vrtoglavice su nekad mnogo jake. Zujanje u ušima je nepodnošljivo i uglavnom ujutru, do popodne sve prođe. Zanima me šta bi to moglo da bude? Išla sam kod doktora, i rečeno mi je da je od umora. U poslednje vreme se trudim da budem naspavana, a umor ne osećam. 

  Hvala puno!

  Odgovoreno: 20. 02. 2017.

Prikazano 1-5 od ukupno 17 pitanja