Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (88716)

 1. Poštovani, Od 7. meseca trudnoće mi trnu obe šake, s' tim što desna trne puno više nego leva. Mislila sam da će se to regulisati nakon porođaja, međutim i posle mesec dana od porođaja situacija se samo pogoršava, toliko da su počele stvari da mi ispadaju iz ruku, čim nešto malo duže držim u rukama počinju da trnu. Zanima me hoće li se to vratiti u normalu ili bi trebalo da se javim lekaru? Da napomenem da sam u trudnoći imala problem sa niskim pritiskom i cirkulacijom. Hvala unapred

  Odgovoreno: 23. 02. 2021.
 1. Poštovani, supruga se porodila 04.03. prirodnim putem i rodila lepu i zdravu bebu. Ipak, ona ne deluje srećno i često u jutarnjim časovima a naročito u večernjim bude jako razdražljiva, plačljiva, nervozna, nema strpljenja za bebu koja plače (ali je redovno doji, presvlači itd.). Ovo traje evo skoro mesec dana pa me zanima da li je potrebno potražiti neko savetovanje ili još sačekati? Hvala unapred

  Odgovoreno: 03. 04. 2020.
  • Poštovani, 

   U pitanju je postporodjajna tuga koja se normalno javlja kod velikog broja zena usled hormonskog disbalansa, prilagodjavanja na novonastalu situaciju, fizicke iscrpljenosti. Moze da potraje i nekoliko meseci. Potreban je odmor, dobra organizacija, pomoc okoline, emotivna podrska. 

   Ako se nakon nekog duzeg perioda ne stabilizuje u redu je da potrazite i strucnu pomoc, kako bi joj pomogli da se vrati u ravnotezu. Pomoc partnera je veoma dragocena, razumite je, pruzite toplinu, slusajte sta ima da kaze, pitajte sta je muci, neka u toku dana nadje vremena sa se odmori. 

    

 1. Već par dana imam bolove u levoj dojci, od danas je počela i leva ruka da mi se koči. Bolovi su intezivni i jaki. Pre 6 meseci sam se porodila, dojila sam 10 dana, mleko mi je postepeno nestajalo. Danas su mi rekli da imam " cistu" ali nisu sigurni jer je tvrdo i lako se napipava. Čekam ultrazvuk u ponedeljak, ali bolovi su jaki dosta, tablete za bolove ne pomažu. Da li imam razloga za brigu?

  Odgovoreno: 14. 12. 2018.
  • Poštovana,
   Verovatno je došlo do upale cistično proširenih kanala dojke u kome je zaostalo mleko. Ukoliko se javila i temperatura, eventualno je potrebno uvesti i antibiotike, a ovisno o nalazu možda i hirurška evakuacija cistične promene, kada bi bolovi trebalo da se smanje. Ali naravno potrebno je ipak sačekati dijagnostiku, do tada elevacija dojke uz hladne i borove obloge nekoliko puta dnevno, neizmenično po pola sata.
   Pozdrav

 1. Da li Solcoseryl mast može da se primenjuje na rani nakon porođaja (epizotomiji), radi bržeg zarastanja? 

  Odgovoreno: 03. 10. 2018.
 1. Dobar dan! 

  Ja imam konstantno strahove. Nekad me uhvati drhtavica, znojenje, tresu mi se ruke, nervozna sam, gde god me nešto zaboli ja pomislim da je infarkt ili moždani udar, i počnem da plačem, izgubim se. Kad sanjam nešto loše, mislim da ću umrijeti ili se prepadnem da će drugi neko umrijeti, onda tražim sanovnik da vidim šta to znači. Imam agresiju, a skoro sam rodila bebu. Ne znam šta mi je.

  Odgovoreno: 12. 07. 2017.
  • Poštovana,

   Iz Vašeg pitanja utisak je da se radi o nekom tipu anksioznog poremećaja. To je vrlo čest poremećaj, imaju ga mnogi ljudi u različitim fazama svog života i uspešno se moze lečiti.
   U postpartalnom periodu ovakvi poremećaji mogu da se pojačaju zbog hormonskih oscilacija, što se vidi na primer kroz agresiju, ili oscilacije raspoloženja, apetita, spavanja, odnosa prema bebi. Bilo bi dobro da se javite za stručnu pomoć, najpre u dom zdravlja, pa ce (ako misli da treba) Vaš lekar da Vas uputi dalje.

   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 19 pitanja