Da zakažete pregled pozovite 063/687-460

Zakažete pregled 063/687-460

Najnoviji odgovori (79055)

  1. Pre,otprilike pola godine,kod deteta uzrasta 10 godina,primetila sam da je donja sestica dobila sivu boju.Uzrok tome je mlecna petica.Zub je u fazi lecenja.Stomatolog predlaze vadjenje ,iako se koren jos nije razvio.Sta odluciti?

    Odgovoreno: 28. 05. 2007.
  1. Imam 24 godine i do pre dve godine nisam znala da imam umnjak koji je izrastao ceo u desnima,vodoravno,koren u koren sa sedmicom. Ne bih ni saznala da nije zubaru bilo cudno odakle mi 3 umnjaka a cetvrtog nema. Dva sam vec operisala (jedan koji nije imao mesta da izraste i drugi koji je bio normalno izrastao ali su mi rekli da moraju da ga izvade, takvo je pravilo ?!).Za ovaj drugi koji mi je do pola izrastao su mi rekli da ne operisem jer me ne boli pa ako budem vadila zub ispred njega koji vec nema zivac,taman ce izrasti normalno. Pitam Vas da li da idem da operisem ovaj koji je vodoravno iako ne boli jer mi je od strane vise hirurga receno da ne diram jer moze da se desi da nikada i ne zaboli a da ce mi operacija doneti vise stete nego koristi jer se naslanja na sinusnu kost? Receno mi je da ako me zaboli moram odmah da ga operisem.Ako mi se to desi za vreme trudnoce da li cu moci da obavim tu operaciju? Da li on moze da izazove temperaturu od 37.1-37.3 stepena (sediment! > acija je normalna kao i sve ostale laboratorijske analize).Operacije su mi uradjene na Stomatoloskom fakultetu u Beogradu.Molim Vas za Vase strucno misljenje. Hvala puno unapred...

    Odgovoreno: 17. 05. 2007.


    • U svakom slucaju bez detaljnog klinickog i rendgenoloskog pregleda nemoguce je dati adekvatan pravi savet. Medjutim, ako pacijentkinja planira trudnocu neophodno je pre toga sanirati dentalni aparat,. sto podrazumeva i ekstrakciju pomenutog zuba. Subfebrilne temperature su izmedju ostalog moguce i zbog toga, u svakom slucaju potrebna je kontrola Oralnog ili maksilofacijalnog hirurga radi detaljnog plana i saveta.

  1. Nedavno sam, u jednom časopisu,pročitala da su amalgamske plombe glavni uzročnik pojave multiple skleroze. Da li je to istina ili ne?


    Odgovoreno: 17. 05. 2007.
  1. Obracam Vam se povodom promene nastale na donjoj usni s leve strane(izraslina precnika 3mm do 4mm). Ta izraslina je nastala pre oko 4 godine. Ukratko o njoj: - menja velicinu (oblika je kao zrno graska, nekad veca nekad manja), - s obzirom da mi je posle povisene temperature obicno izlazila groznica(herpes), od kada imam ovo na usni, groznica se ne pojavljuje!!! - ponekad malo svrbi i tada je obicno nesto veca. Nadam se da mi mozete nesto vise reci o svemu tome, s obzirom na Vasu strucnost i savete Vasih saradnika. Unapred zahvalan

    Odgovoreno: 22. 04. 2007.

    • Imajuci u vidu evoluciju i treajanje promene, 4 god, verovatno se radi o promeni benignih karakteristika. No svakako je najbolje da se javi maksilofacijalnom hirurgu u svojoj bolnici radi pregleda.



  1. Potrebno je uraditi pregled na Maksilofacijalnoj hirurgiji, kako bi se postavila prava dijagnoza. U svakom slucaju ako se radi o skeletnom deformitetu moguca je hirurska intervencija nakon ortodontske prireme dentoalveolarnog dela gornje vilice. Rezultati koji se dobijaju hirurskom intervencijom su vrlo dobri.

    Odgovoreno: 13. 04. 2007.

Prikazano 1246-1250 od ukupno 1251 pitanja