Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (80889)

  1. Postovani doktore,molim Vas da mi nesto vise kazete o sledecoj dijagnozi:Tu labil oris inferioris.lymph adenopathia colli bill.St post thyreoidectomiam totalis pp.Anophtalmus traumatica oc.sin. Radi se o coveku koji ima 75 godina.Cela povrsina usana je zahvacena necim sto lici na groznicu i sto krvari na najmanji dodir.Ne znam da li je ovo slucaj za Vas, ako nije,molim Vas da prosledite kolegi koji je za ovo nadlezan. Unapred zahvalna na odgovoru.

    Odgovoreno: 06. 05. 2008.
    • Postovana!
      Na pravoj ste adresi, javite se sto pre maksilofacijalnom hirurgu, kako bi se sto pre zapocelo sa hirurskom terapijom.
      Srdacan pozdrav!
      Doc dr Krasic

  1. pochituvan doktore.Ve molam za sovet. 1. Imam 26 godini i pred 6 godini imav parezis facialis. Na vreme se javiv na doktor i sega nemam viidlivi posledici (ustata ne mi se otvora pravilno koga se nasmevnuvam no ne e toa tolku zabelezitelno). no posledno vreme koga odam na stomatolog zabelezuvam deka me boli desnata strana od liceto dodeka ja chuvam otvorena ustata. Dali toa znachi deka nesto se vloshuva deka mozebi a psotari godini bi imala nekoi povidlivi posledici.Dali treba da pijam nekoi tableti ili da posetam fizikalna terapija??? 2. Ve molam isto ako moze da mi kazete zosto jazikot mi e mnogu bel i chuvstvuvam kiselina vo ustata okolu jazikot.?! odnapred blagodarna

    Odgovoreno: 06. 05. 2008.
    • POstovana !
      Iz vaseg pitanja nema dovoljno podataka o medicinskoj dokumentaciji o toku i nacinu lecenja vaseg nekadasnjeg oboljenja. Potrebno je da se javite maksilofacijalnom hirurgu sa celokupnom dokumentacijom, koji ce sprovesti odredjena ispitivanbja. Nakon toga , ako bude bilo potebno ordinirace Vam terapiju. Nemojte samovoljno uzimati nikakvu terapiju.
      Srdacan pozdrav!
      Doc dr Krasic

  1. U sredu je mom ocu operisan tumor koze.U decembru mu je sa istog mesta,sa cela iznad desnog oka skinut tumor planeocelulare.Sada su tokom operacije doktori posumnjali da je on presao na ceonu kost.Rade mu skener glave i morace valjda da se ukloni deo kosti .Interesuje me da li se neposredno ispod ceone kosti nalazi mozak,posto doktori tvrde da mozak nije ugrozen samom operacijom? I druga stvar, koliko je neophodno da prodje vremena do sledece operacije u smislu posledica opste anestezije?

    Odgovoreno: 06. 05. 2008.
    • Postovani!
      Na osnovu ovoga sto ste napisali, neophodna je resekcija ceone kosti, kako bi se tumor uklonio u celosti. Neposredno ispod kosti se nalaze mozdane ovojnice, a potom ceoni rezanj mozga. Na ucinjenom skeneru sigurno se vidi prosirenost tumora.
      Imajuci u vidu ozbiljnost procesa, nakon adekvatne pripreme od strane interniste i anesteziologa, nebi trebalo biti rizika od opste anestezije.
      Srdacan pozdrav!
      dr krasic

  1. Od rodjenja moj sin ima hemangiom na desnom obrazu. Dok je bio mali sa nekih godinu dana vodila sam ga na Maksilofacijalnu kliniku u Beogradu , gde ga je pregledao doktor i rekao da nista nediramo , obzirom da hemangiom raste do odredjene velicine kada pocinje da se sam povlaci. On sada ima 12 i po godina i jos uvek ima hemangiom , ali je on dosta manji mada se vidi taj facijalitis , kada se bolje pogleda u obraz. Doktor kod koga sam ga vodila mi je rekao da hemangiom moze i ne mora da se povuce, ali da moze da ostane i za ceo zivot i da ne pravi probleme , jedino ako mu smeta kod fizickog izgleda. Takodje mi je rekao da se hemangiom sada eliminise injekcijama. Da li postoji mogucnost da mu se totalno povuce ili ce malo ostati i da li mu steti zdravlju. Unapred se zahvaljujem.

    Odgovoreno: 23. 04. 2008.
    • Postovana!
      Moram Vam reci da postoji nekoliko vrsta promena vaskularne geneze. Veliki broj njih se javlja na rodjenju, a nakon toga, sa rastom i u toku razvoja do puberteta, se potpuno ili u najvecem delu povuku. Postoje Dg procedure, kao sto su NMR ili angiografija, koje mogu da daju vise podataka o promeni, a samim tim  i o vrsti eventualne terapije.
      O tome da li promene na zubima mogu da daju simptome na orbitalni sadrzaj, odgovor je mogu.
      Srdacan pozdrav!
      dr Krasic

  1. postovani doktore, imam bolove u predelu desnog zgloba vilice vec duze vreme. Moj zubar je smatrao da je zbog nedostatka zuba pao zagrizaj, pa sam pre 2 meseca napravila cirkularni most (12 zuba u gornjoj vilici). Medjutim, i posle toga bol nije prestao, a manifestuje se iznenadnim pojavljivanjem bez ikakvog razloga, razlicitog je intenziteta, uglavnom je to tup bol u predelu jagodicne kosti koji se siri prema uhu. Imam osecaj da zavisi od polozaja glave.Probala sam da ga zagrevam,ali nije pomoglo. U poslednje vreme boli me i na jako otvaranje usta. molim vas za Vas savet sta bi to moglo da bude,sta bi trebalo uraditi i kako se leci? Hvala unapred

    Odgovoreno: 02. 04. 2008.
    • Postovana, Imajuci u vidu tegobe koje navodite potrebno je prevashodno uraditi dobru dijagnostiku, u smislu Rtg analiza temporomandibularnih zglobova, koja obuhvata OPTG i CT zgloba, kako bi se utvrdio stepen promene. Nakon toga bi dosli do adekvatne terapije, neophodan je pregled maksilofacijalnog hirurga. Srdacan pozdrav, dr Krasic

Prikazano 1246-1250 od ukupno 1283 pitanja