1. Pitanje broj: #69735

    Postovani doktore, operisana mi je vilica, tacnije donja (progenija) , oporavak je prosao veoma dobro, bez velikih indikacija, medjutim posle nekog vremena usled nedostatka gornjih zuba s desne strane vilica se drasticno pocela pomerati u stranu, jer je jedini zub koji bio iole oslonac za desnu stranu ispao i ocigledno nadomestak tog zuba nije dao dovoljan oslonac. Sada me donja desna strana vilice boli dok leva ima pritisak i vuce na gore. Da li je potrebno ponovo se javiti makislofacijalnom hirurgu jer ce se pomeranje zasigurno nastaviti u buducnosti (do koje mere ne znam) i da li je u praksi bilo slucajeva da se za kratko vreme urade uzastopne korekcije vilice i u kolikom razmaku vremenskom, moje kosti su veoma dobro zarasle posle operacije. Hvala unaperd.

    Odgovoreno: 11. 10. 2010.
    • Poštovani,
      Naravno da je potrebno da se javite nadležnom maksilofacijalnom hirurgu. Obzirom na bezubost koju spominjete znaci da nije uravnotezen zagrizaj. U cilju korekcije potreban je pregled i saniranje bezubosti. Srdacno, dr pejakovic
      Pozdrav

Ostavite komentar