Da zakažete pregled pozovite 063/687-460

Zakažete pregled 063/687-460

Najnoviji odgovori (79055)

  1. Dobar dan potrbna mi je informacija kad veoma malog naprsnuca vilice kako je doktor rekao da li mora da se stavljaju sine?

    Odgovoreno: 14. 11. 2019.
  1. Postovani,

    Pre oko 20 dana sam primio jak udarac u glavu, nagon njega sam imao veliku modricu i popucali su mi kapilari u oku. Vremenom se to sve smanjilo, ali u delu ispod oka do gornjih usana i dela nosa osjećam kao neko nagnječenje nerava, sličan osećaj posle primanja anestezije za vadjenje zuba. U tom delu mišići mi se često grče. Nadam se brzom odgovoru,

    Unapred zahvalan

    Odgovoreno: 09. 11. 2019.
  1. Bol ispod vilične kosti
    Pitanje broj: #164701

    Pre nekoliko dana sam osetila bol ispod vilične kosti, napipala sam kao uvećani limfni čvor. 5 .11. sam otišla na ultrazvuk.

    Nalaz je sledeći: sa gornje strane i prema zadnjem rubu podvilične pljuvačne žlezde je nodus 11mm. Pokazuje nehomogenu ''Sacastu'' strukturu i povišenu vask. sktivnost nepravilne distribucije. Ostale pljuvačne žlezde su pravilnog oblika, bez fokalnih promena ili zastoja. Zaključak: TU g.salvaris submandi dex susp( WARTHIN)

    Kontrola mi je za 7 dana, ja pijem antibiotik, bol se smanjila, recite mi da li je ovo opasno?

    Odgovoreno: 08. 11. 2019.
    • U vašem pismu je pomešano dva nalaza. Jedan je vezan za limfni čvor, a drugi za tumor podvilične pljuvačne žlezde. Pomenuti tumor se ne leči antibioticima vec hirurški.

  1. Utrnulost donje vilice
    Pitanje broj: #164538

    Pre dva meseca mi se javilo utrnuće u bradi i donjoj usni, i gubitak osećaja, kao pri anesteziji kod zubara, samo slabijeg intenziteta. Posle ORL pregleda, urađen je UZ vrata, sve je okej. Nalazi krvne slike su dobri, osim CRP koji je 19.9, reuma test je dobar. Maksilofacijalni hirurg je postavio dijagnozu - Parestesia reg. mentalis in obs, sublaxatio TMZ bil. susp focalosis dentalis PNS in obs, i dao mi da uradim 3D Ortopantomogram i rth PNS. Kakva je dijagnoza u pitanju? Koliko može da bude opasno, pošto sam čitao o "chin numbness sindromu", i da li je ortopantomogram pravo dijagnostičko rešenje?

    Odgovoreno: 28. 10. 2019.
  1. Postovani, Vec mesec i po imam kuglicu velicine 6mm desno bukalbo subkutano, isla sam na UZ i promena je hipoehogena, ovalna(pise i da je otvorene etiologije, mada sumnjam da je ista maligno)... Treba da radim krvnu sliku ovih dana i Uz vrata za mesec.. Za ovih jedan i po mesec nisam primetila da se izraslina povecava..pokretna je i ne boli.. Doktori ne znaju sta je.., da li je moguce da je samo reaktivni limfni cvor u pitanju? Imala sam i prehladu u medjuvremenu a tada je bilo duplo vece i bolelo je na dodir(klasicni limfni cvor kod prehlade). Drugih simptoma osim stalnog umora nemam, s tim sto me s vremena na vreme zaboli ispod levog rebra u mirovanju, bol je tupa i dugotrajna.. Unapred hvala na odgovoru. Pozdrav

    Odgovoreno: 17. 10. 2019.

Prikazano 1-5 od ukupno 1251 pitanja