Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (80889)

  1. Поштовани,

    имам 18 година. Пар година уназад ми се после јела појављују црвене тачкице на језику које се после 10-15 сек повуку..Међутим од октобра месеца ове године ми се одједном појавила линија на средини језика која ми је отежавала гутање и била прилично дубока. Након тога се појављују бразде на језику.Обратила сам се доктору и тада ми је речено да је у питању географски језик.Било је и сумње на кандиду, тако да сам урадила брис грла,језика и све је било у реду.Тада ми је дат пантенол раствор, хелирани цинк и још неки витамин за имунитет. Међутим ни то није помогло.Занима ме Ваше мишљење..Да ли могу да ублажим бол језика још нечим, осим што после оброка перем језик?

    Унапред захвална.

    Odgovoreno: 19. 05. 2020.
  1. Dobar dan, kojom metodom je najbolje da snimim vilicne zglobove? Imam jake bolove oba vilicna zgloba,jedem meku hranu,imam spazme misica,ne mogu da zvacem. Koristila sam razne lekove prepisane od maksiofacijalnh hirurga,nista ne pomaze. ( Nimulid, Artromed,Dikofenak duo). Dobila sam dve blokade kortikosteroida,jedino one mi pomognu .Sta savetujete?

    Odgovoreno: 12. 05. 2020.
  1. Dobar dan,sta mi preporucujete,da li da Jos nekom metodom snimim vilicne zglobove? Uradila sam rengen,ali tu se ne vidi dovoljno. Trpim jake bolove,koji nikako da prodju da bi mi stomatolog popravio zagrizaj. Imam duboki zagrizaj,zubi nemaju kontakt sa leve strane od kad sam pre 3meseca izvadila umnjak. Pijem vec 3meseva lekove,( koje mi je propisao maksiofacijalni hirurg) jedem meku hranu,ali Bole me zglobovi i misici zvakaci,slepocnice. Dobila sam dve blokade kortikosteroida od njih mi je bolje Na mestu slepocnica i obraza mi je učinjeno, Neurolog Kaze atrofija misica . Kome da se obratim za pomoc? Dijagnoza DYSFUNCTIO CRANIOMANIDBULARIS . Na rengenskom snimku,pri otvaranju usta oba vilicna zgloba izlaze iz lezista za 1cm.

    Odgovoreno: 12. 05. 2020.
  1. Poštovani, dva meseca u nazad imam temperaturu 37-37,2. Najpre su se javili simptomi otezanog gutanja , bola u grlu,otecenog vrata bolova oko umnjaka, oteceni limfni cvorovi iza usiju.Lekari opste prakse su mi dali da pijem najpre levoxa pa amoxcilin antibiotik . Smanjio se otok , temp je ostala. Vadila sam krv dva puta, sve je bilo u redu. Bila sam kod specijaliste orl , receno mi je da proverim umnjake, Zbog bola oko umnjaka i krvarenja desni oko njih. Stomatolog mi je rekao da su za vadjenje , da su poluimpkatirani. Gornji je bio cist i izvadjen je bez problema. Takodje sam izvadila donji levi, prilikoom vadjena stomatolog je rekao da nisam imala samo upalu desni vec i infekciju kosti. Izvadjen je obicnim putem , ne hirurski.To vadjenje je bilo u sredu. Dobila sam da pijem hemomicin tri dana. Ja jos imam temperaturu i bolove na vratu ispod zuba sa te vadjene strane .Doduse druga donja osmica mi jos nije izvadjena. Pre vadjenja ratila sam opt snimak, na kom su se videli kostani dzepovi oko obe osmice i upala. Da li je moguce da kostana infekcija prouzrokuje temperaturu? Druge simptome osim te temperature nemam. Hvala

    Odgovoreno: 05. 05. 2020.
    • Sve je moguce kad je u pitanju temperatura, i nista se ne moze iskljuciti. Ono sto nije uobicajeno je istovremen otok i bol oko dva umnjaka, to je izuzetno retko. Tako da uzrok temperature moze biti i nesto trece...tesko je reci bilo sta vise bez detaljnog pregleda.

  1. Poštovani, u vezi sa prethodnim postom, hvala na odgovoru! Taj limfni čvor iza vrata sa desne strane sam slučajno opipala skoro, pre mesec dana, 3. aprila. Golim okom se ne vidi, ne zadaje mi nikakvih problema, ali u poređenju sa levom stranom pod prstima se oseća da nije prirodno stanje. Ne mogu reći da toga nije bilo pre ili da je bilo manje jer nisam baš obraćala paznju i nisam primećivala da se povećava sve do sad. 22. aprila uradila sam ultrazvuk, rezultate sam Vam poslala, gde je on 8mm. Radiolog ne smatra da je išta ozbiljno, niti mi je preporučio neku terapiju, niti ja znam da li je potrebna. Nakon toga sam radila KKS, i to sam Vam poslala. Mene zanima da li će se taj limfni čvor vratiti u normalu, odnosno da ga ja više ne mogu opipati? Za koliko da ponovim ultrazvuk, da bih znala da li ima nekih promena u veličini i da li treba za svaki slučaj da se konsultujem sa nekim mkf hirurgom dok čekam svog stomatologa da ponovo počne sa radom? Najlepše Vam hvala, pozdrav!

    Odgovoreno: 29. 04. 2020.
    • Pomenuti limfni cvor odudara od ostalih ali je u referentnim granicama. Verovatno se nece, ili ce se vrlo malo, vratiti u predjasnje stanje. Ne treba da vas brine, on je odreagovao na neku upalu i ostace trajno pipljiv pod prstima, u odnosu na druge.

Prikazano 11-15 od ukupno 1283 pitanja