Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (79459)

  1. Postovani, Pre pet godina sam imala PAPA III i ranicu na grlicu materice. Nisam preduzimala nista da bi sada, na srecu nalaz bio uredan> PAPA II a VI grupa v. sekreta.Da li predlazete biopsiju. Hvala.

    Odgovoreno: 08. 05. 2007.
  1. Imala sam koksaki virus pre 6 godina. Sada zelim da ostanem u drugom stanju i zanima me da li to moze uticati na moju trudnocu i na plod Takodje da li se taj virus moze ponovo javiti i kakve bi to imalo posledice Unapred hvala

    Odgovoreno: 05. 05. 2007.
  1. Moja supruga je u dvadesetoj nedelji blizanacke trudnoce.Od pocetka prate nas problemi.Prvo,miom i cista na desnom jajniku, srecom povukli su se ubrzo.Nakon toga hematom koji se takodje povukao.Onda, od samog pocetka jedan plod je u zaostatku deset dana, tako je procenio lekar i dao misljenje da je razlog tome kasnija implantacija.Razlika je uvek ista-deset dana.E sada, na mestu gde je horion manjeg ploda bio istanjen, sada se pojavilo zadebljanje, dijagnoza horioangiom velicine 5cm na pripoju amniona oba ploda.Juce je uradjena amniocenteza manjeg ploda. Nalazi krvi i mokrace,ogtt, i torch koji su radjeni su uredni.Takodje receno nam je da oba ploda na ultrazvuku izgledaju u redu. Veoma sam zabrinut za svoju suprugu i najlepse vas molim da mi kazete sta vi mislite o svemu.Od kad sam cuo ovu dijagnozu-tumor placente, horioangiom nemam mira. S postovanjem..

    Odgovoreno: 05. 05. 2007.


    • Kada u jednosed stavite dve osobe nastaje teskoba i to je problem sa blizanackom trudnocom. Materica zene predvidjena je za jednoplodnu trudnocu te prisustvo dva ploda moze da predstavlja problem. Miom i cista na jajniku nisu zabrinjavajuca stvar ukoliko svojim dimenzijama ne ugrozavaju tok trudnoce-sto najcesce nije slucaj a tako je i kod Vas. To sto je jedan plod manji takodje ne bi trebalo da zabrinjava dok god raste i ta se razlika ne povecava, ali verovatno ce posle 28.me nedelje poceti problemi- mada ne mora da znaci. Horioangiom benigni tumor placente (do 5 cm) takodje ne bi trebalo da predstavlja problem ukoliko ne povecava svoje dimenzije i ukoliko ih nema vise kada mogu biti uzrocnici problema- ali za utehu najcesce se otkrivaju slucajno uz-nim pregledom. U svakom slucaju potrebno je pracenje. U principu nista Vam ne mogu reci unapred osim da je dobro sto je uradjena AC. manjeg blizanca, zatim da je potreban intenzivan dalji nadzor ove rizicne trudnoce i da se mogu kasnije ocekivati problemi koji mogu dovesti do potrebe da se trudnoca ranije zavrsi te nije lose da budete pod nadzorom nekog veceg centra.

  1. POSTOVANI DOKTORE MOLIM VAS DA MI DATE SAVET!sUPRUG I JA VEĆ DVE GODINE POKUŠAVAMO DA POSTIGNEMO TRUDNOĆU ALI BEZUSPEŠNO.KOD MENE JE SVE SAVRŠENO U REDU ALI ON IMA SLEDEĆI PROBLEM.SPERMOGRAM JE:BROJ SPERMATOZOIDA U MILILITRU:120.000.000 VOLUMEN:0.8 POKRETNIH 30% U MESTU 10% NEPOKRETNIH 60% lEUKOCITI 8-16AGLUTINACIJA + - .nALAZ BRISA URETREJE :STREPTOKOKA B KOJU TRENUTNO LEČI HEMOMICINOM I CIPROCINALOM.RECITE MI MOLIM VAS STA VI PREDLAŽETE U NAŠOJ SITUACIJI,DA LI JE MOGUĆE POSTIZANJE TRUDNOĆE SA OVIM REZULTATIMA ILI ...NISAM VAM SAMO REKLA DA JE MOKOPLAZMA,UREAPLAZMA I HLADIMIJA NEGATIVNA. HVALA!!!

    Odgovoreno: 05. 05. 2007.
    • Potrebno je postici bakteriolosku ispravnost, konsultovati urologa, pokusati sa poboljsavanjem spermograma ( u konsultaciji sa urologom) i po korekciji rezultata uraditi inseminaciju nakon specijalne pripreme sperme (centrifugiranje u specijalnom medijumu). Uz konsultaciju ginekologa i urologa probati 3 do 5 inseminacija i ako ne uspe spremati se za vantelesnu oplodnju.

  1. Postovani doktore, da li nevina devojka moze da ostane u drugom stanju ako je njen decko pre toga dodirnuo svoj organ koji je pustio vodicu (na trenutak), a potom stimulisao njen klitoris istom rukom? Devojka je posle toga imala jednu menstruaciju, ali druga kasni...

    Odgovoreno: 05. 05. 2007.
    • Prakticno ne. Teorijski dovoljan je jedan spermatozoid koji i na takav nacin moze dospeti u vaginu- ali ako je tako kao sto navodite onda sigurno ne. Ukoliko niste sigurni kupite test za dokazivanje trudnoce (u svakoj apoteci ga ima) i proverite.

Prikazano 78466-78470 od ukupno 79180 pitanja