Prof. mr Milorad Jerkan

Specijalista sportske medicine

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Prof. mr Milorad Jerkan je specijalista sportske medicine. Načelnik je Dispanzera za medicinu sporta u Nišu i stručni saradnik Medicinskog fakulteta.

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 960

 1. Poštovani, naš sin je u oktobru napunio 9 godina. Visok je 130cm a težak 27, 5 kg. Rodio se sa 3. 800g i 55 cm. Suprug je visok 180cm a ja 172cm. Kako mi se čini sin nam ne raste dovoljno, tj. Stagnira jer su ga deca koja su prošle godine bila niža od njega, prerasla i to za više od 5-6 cm. Kako da mu pomognemo, da li treba da ga vodimo na snimanje zrelosti šake ili neki drugi pregled i gde to u beogradu možemo da uradimo? Srdačan pozdrav

  Odgovoreno: 30. 11. 2010.
  • Prof. mr Milorad Jerkan

   Poštovana,
   Javite se republičkom zavodu za sportsku medicinu u košutnjaku, siguran sam da ćete nakon pregleda deteta od strane specijaliste sportske medicine dobiti preciznu informaciju.
   Pozdrav

 1. Prije svega dobar dan, zelim da vas pitam u vezi problema sa koljenom tacnije s povredom. Prije 3 mjeseca sam imao poovredu koljena, isao sam kod terapeuta i poslednji put mi je rekao da pocnem sa laganim treninzima i da imam malo tecnosti u koljenu, manje od 5 kubika i da je to dozvoljeno, posto treniram fudbal. Poceo sam lagano sa trcanjem i iz dana u dan sve mi je lakse, ali kad kuci radim vjezbe tako sto ispravljam nogu osjecam krcanje sa malim bolom kojena pa da pitam dali je to normalno i dali ce prestati?

  Odgovoreno: 28. 11. 2010.
  • Prof. mr Milorad Jerkan

   Poštovani,
   Simptomi koje navodite su normalna pojava posle povrede. Jačajte mišiće butine (aktivne stabilizatore kolena) i dozirajte treninge trenutnim funkcionalnim sposobnostima.
   Pozdrav

 1. Postovani, u avgustu sam napunio 15 god. Treniram odbojku 2, 5 godine, visok sam 186cm. . . Zanima me koja ce biti moja konacna visina?

  Odgovoreno: 28. 11. 2010.
  • Prof. mr Milorad Jerkan

   Poštovani,
   Predviđena konačna visina iznosila bi 193, 54 cm.
   Pozdrav

 1. Postovani! Posto dugo nisam igrao aktivno fudbal, nedavno posle rekreacije i prespavane noci, ujutro sam se probudio sa bolom u nozi, u predelu kolena, tj. Iznad lista noge, i zadnje loze. Mislim da je istegnuce ali sada je vec 2 nedelje otkad osecam bol, u čučećem stavu, i kada duze vreme sedim, pri ustajanju, mi stvara bol cela zadnja loza prema dole. Nisam bio kod lekara, bojim se da nisu ligamenti u pitanju, ili zadnja loza, da je nategnuta. Molim vas za vas savet, da li trebam snimati to, i koji lekovi bi bili funkcionalni za moj oporavak. Unapred hvala, pozdrav!

  Odgovoreno: 28. 11. 2010.
  • Prof. mr Milorad Jerkan

   Poštovani,

   obavezno se javite specijalisti sportske medicine u vašem mestu. Uradite ehosonografski pregled kolena. Prema opisanim simptomima postoji mogućnost da se radi o istegnuću unutrašnjeg ligamenta kolena. Ova povreda se uspešno leči ako se na vreme javite lekaru.

   Pozdrav

 1. Zdravo imam 16 godina i ima urodjenu preponsku kilu samo sa desne strane i nikada me nije bolelo niti mi je pravilo neke probleme. Ja sam se konsultovao sa lekarom i on mi je rekao da je jedino resenje operacija. Vec nekoliko godina se aktivno bavim plivanjem i od velikog znacaja mi je taj sport. Zanima me kakva je to operacija i koliko bi morao da pauziram sa treniranjem posle operacije. Unapred hvala

  Odgovoreno: 28. 11. 2010.
  • Prof. mr Milorad Jerkan

   Poštovani,
   Sa uvođenjem laparoskopskog načina operacije preponske kile oporavak je izuzetno brz (od 2 do 6 nedelja) . Savetujem da što pre uradite operativni zahvat kako bi uspešno nastavili sa sportskom karijerom.
   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 960 pitanja
Zakažite pregled kod Prof. mr Milorad Jerkan