14. nedelja trudnoće

Zvanično se započeli svoj drugi trimestar trudnoće. Ovaj trimestar se može nazvati i zlatnim periodom trudnoće jer su se simptomi ublažili, a energija se vraća na staro! Takođe, posebnu lepotu drugog trimestra trudnoće čini to što sada zaista možete osetiti svoju bebu kako raste.

Uskoro ćete jasno osećati bebine pokrete.

Mama

Hormonske promene u Vašem telu sada postaju i očigledne. Veliki broj žena primećuje promene na koži. Možda Vam se pojavila i tamna linija na donjem delu trbuha, tzv. linea nigra. Bradavice su Vam se verovatno povećale i promenile boju. Vaša materica sada je veličine grejfruta. Takođe, mnoge bubuće mame navode da im se kvalitet kose značajno poboljšao tokom trudnoće. Dakle, još jedan od simptoma trudnoće jeste bolji kvalitet kose, bujnija i sjajnija kosa.

Beba

Beba sada ima oko 9 cm. Sama proizvodi urin i zapravo mokri u plodovu vodu. Plodova voda je posebna tečnost. Regeneriše se u potpunosti na svaka tri sata. Njen tačan sastav nije poznat, ali se zna da se delimično sastoji od bebinog urina. Savremena medicina ima još mnogo toga otkriti.
Takođe, beba razvija senzore za ukus i miris. Iako beba već ima određeni pol, još uvek je rano da i roditelji saznaju kog je pola beba. Strpite se još malo!

Tata

Hoće li konačno biti i seksa? Ukoliko je trudnoća niskog rizika i partnerka se oseća dobro, nema razloga da ga ne bude. Budite sigurni da Vas dete neće čuti, videti ili se bilo čega sećati. Neke bi žene mogle doživeti i seksualnu renesansu, a one koje nikada nisu doživele orgazam sada bi mogle doživeti i višestruki. Iskoristite te trenutke! Ako joj i dalje nije do  odnosa, pomirite se s tim da svaka žena individualno doživljava i proživljava trudnoću.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde