14. nedelja trudnoće

Mama

Hormonske promene u Vašem telu sada postaju i očigledne. Veliki broj žena primećuje promene na koži. Možda Vam se pojavila i  tamna linija na donjem delu trbuha, tzv. linea nigra. Bradavice su Vam verovatno potamnele i postale veće. Vaša materica sada je veličine grejfruta.

Beba

Beba sada ima oko 9 cm. Sama proizvodi urin i zapravo mokri u plodovu vodu. Plodova voda je posebna tečnost. Regeneriše se u potpunosti svaka tri sata. Njen tačan sastav nije poznat, ali se zna da se delimično sastoji od bebinog urina. I savremena medicina ima još mnogo toga otkriti.

Tata

Hoće li konačno biti i seksa? Ako je trudnoća niskog rizika i ona se oseća dobro, nema razloga da ga ne bude. Budite sigurni da Vas dete neće čuti, videti ili se bilo čega sećati. Neke bi žene mogle doživeti i seksualnu renesansu, a one koje nikada nisu doživele orgazam (to sigurno nije Vaša) sada bi mogle doživeti i višestruki. Iskoristite te trenutke! Ako joj i dalje nije do seksa, pomirite se s tim! I to je normalno, ali ne ide u Vašu korist.
Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde