9. nedelja trudnoće

Tokom 9. nedelje trudnoće možete smatrati da je kraj prvog tromesečja na vidiku. To su dobre vesti - posebno ako imate jutarnju mučninu. Trudnički hormoni dostižu svoj vrhunac u ovom periodu. 

Beba se udvostručila od začeća i vaša materica se širi.

Mama u devetoj nedelji trudnoće

Začepljenje nosa i nosna krvarenja prilično su uobičajeni tokom trudnoće. Pokušajte ublažiti simptome inhalatorima ili ovlaživačima vazduha. Još uvek se osećate umorno i verovatno imate vrtoglavice. Nošenje deteta nije lak posao!
Lekari uglavnom prate trudnoću po nedeljama, a ne po mesecima - ali ukoliko imate želju da znate koliko ste meseci trudni, u 9. nedelji ste trudni dva meseca, a sada ulazite u treći mesec trudnoće. Ostalo je još samo malo do kraja prvog tromesečja!
Voda može pomoći u rešavanju mnogih problema u trudnoći, od nadimanja do glavobolje i zatvora. Popijte osam punih čaša bistre tečnosti dnevno kako biste ostali hidrirani i sprečili brojne nelagodnosti u trudnoći.

Beba u devetoj nedelji trudnoće

Vaša beba sada je duga oko 3 cm, a težina joj je sada verovatno jedan gram. Prstići bebe već počinju dobijati formu. Gonade su postale testisi (kod dečaka) ili jajnici (kod devojčica). Beba će se i spontano pomerati, ali je još uvek mala kako biste to osetili. Okoštavanje kostiju može početi.
Takođe, na ultrazvučnom pregledu možete čuti bebine otkucaje srca.

Tata

Trudite se da pronađete način kako da se odnosite prema njoj? Je li Vam palo na pamet izvesti je na ručak ili večeru? Umor u prvom tromesečju problem je većine trudnica, pogotovo ako su aktivne i rade. Dodatni odmor može pomoći. Ako već imate dece, moglo bi pomoći da Vi preuzmete brigu o njima, vodite ih na spavanje, budite ih ujutro i pripremate im doručak. Tako joj možete omogućiti da odspava barem koju minut više. Osim toga, ona će to znati ceniti.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde