9. nedelja trudnoće

Mama

Mogli bi ste stalno da šmrcate. Začepljenje nosa i nosna krvarenja prilično su uobičajeni tokom trudnoće. Pokušajte ublažiti simptome inhalatorima ili ovlaživačima vazduha. Još uvek se osećate umorno i verovatno imate vrtoglavice. Nošenje deteta nije lak posao!

Beba

Imamo laktove! Vaša beba sada je duga oko 3 cm, a težina joj je sada verovatno jedan gram. Prstići bebe već počinju dobijati formu. Gonade su postale testisi (kod dečaka) ili jajnici (kod devojčica). Beba će se i spontano pomerati, ali je još uvek mala da bi ste to osetili. Okoštavanje kostiju može početi.

Tata

Pronalazite način kako da se odnosite prema njoj? Je li Vam palo na pamet izvesti je na ručak ili večeru? Umor u prvom tromesečju problem je većine trudnica, pogotovo ako su aktivne i rade. Dodatni odmor može pomoći. Ako već imate dece, moglo bi pomoći da Vi preuzmete brigu o njima, vodite ih na spavanje, budite ih ujutro i pripremate im doručak. Tako joj možete omogućiti da odspava barem koju minut više. Osim toga, ona će to znati ceniti.Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde