10. nedelja trudnoće

Mama

Još uvek ste umorni i razdražljivi, ali sačekajte još koju nedelju! Vaš trbuh bi mogao biti lagano vidljiv, ali to je više zbog nadutosti creva, nego zbog rasta materice. Međutim, linija struka lagano bi se mogla početi gubiti. Ne zaboravite pratiti težinu, a sada bi već mogli meriti i obim trbuha. Kasnije uspoređivanje može biti zabavno.

Beba

Vaš mali embrion, sada postaje fetus. Prosečna dužina mu je oko 4,5 cm i teži oko 5 grama. Glava je još uvek velika u odnosu na telo, ali poprima sve više ljudskih karakteristika. Maleni nožni prsti su se oblikovali. Oči su trenutno širom otvorene, ali se očni kapci počinju spajati i ostaće spojeni, sve do 25. ili 27. nedelje. Uši su potpuno formirane, kao i gornja usnica. Najveće dostignuće krajem ove nedelje je gubitak repa.

Tata

Ne brinite ako se rasplače na reklamu ili na bilo što drugo iz, Vama potpuno neobjašnjivih razloga. To su samo hormoni. Isti oni zbog kojih je izražena njena razdražljivost. I ako Vi mislite da ste na rubu živaca, jer više ne znate kako bi joj udovoljili, dopustite da Vam napomenemo kako nije baš prijatno osećati da Vaše telo više nije samo Vaše. Ali, dobra je vest da će posteljica uskoro preuzeti proizvodnju hormona i buduća će se mama odmah osećati bolje.
Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde