6. nedelja trudnoće


Mama

Mučnine koje Vas muče mogu postati još gore, s obzirom na povišen nivo hormona. Bez obzira na to što se često nazivaju jutarnjim mučninama, mogu Vas "napasti" u bilo koje doba dana ili noći. Grudi Vam mogu biti bolne i teške, a bradavice dobiti tamniju nijansu. Ako imate mačku, obavezno izbegavajte čišćenje peska sa njenim izmetom. Dajte drugima da obave prljavi posao! Naime, preko mačjeg izmeta možete se zaraziti toksoplazmom, koja može izazvati ozbiljne malformacije fetusa, pa čak i smrt. Većina žena koje imaju mačke vervatno je i bila zaražena toksoplazmom, a mislile su da su samo prehlađene. Prema tome, ne morate se odricati svojih ljubimica, samo nemojte čistiti njihov izmet.

Beba

Za Vašu malu bebu ovo je vrlo važna nedelja. Do kraja nedelje ona će biti duga oko 4 - 6 milimetara. Počinju se formirati grkljan i unutrašnje uvo. Unutrašnji delovi posteljice počinju se razvijati, iako posteljica neće preuzeti funkciju stvaranja hormona sve do 12. nedelje. I srce je počelo kucati! Ove nedelje pojaviće se i sitna ispupčenja iz kojih će se razviti ruke i noge, vidljivi su i začeci jetre, gušterače, pluća i trbuha.

Tata

Za Vas je ovo definitivno jedan od čudnijih nedelja u životu. Bez obzira žurite li se svima objaviti radosnu vest ili ste odlučili sačekati, žena Vam se još ne oseća trudnom, Vi definitivno ne osećate ništa i sve se odvija nekako smušeno. Normalno je i da imate podvojene osećaje, čak i ako ste planirali dete. Sada je već važno da počnete razgovarati sa partnerkom o svemu što osećate.Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde