5. nedelja trudnoće


Mama

Ako ste stvarno u petoj nedelji, od zevanja verovatno nećete moći sve ovo normalno ni da pročitate. Spavanje u udobnom, ali čvrstom grudnjaku može pomoći kod bolnih grudi. Većina simptoma ista je kao i prošle nedelje. Neke će žene zbog zbrke u hormonima patiti i od glavobolje. Verovali ili ne, ima žena koje će kroz ranu trudnoću proći bez ijednog klasičnog simptoma i izaći će iz nje bez smušenosti, vrtoglavica ili povraćanja. Blago njima! Za druge je opet normalno da imaju sve moguće simptome. Ne paničite ako ih uopše nemate, ali ako ih imate i osetite da su prestali, obavezno o tome obavestite lekara.

Beba

Vaša se blastocista od ove nedelje naziva embrion! Ovo je i nedelje u kojoj se razvilo srce i počelo kucati! Iako je jedva vidljiv golim okom, moguće je razlikovati glavu od ostatka tela u obliku repa. Od ove nedelje će Vam se isplatiti uzimanje folne kiseline, jer se moždane ovojnice počinju spajati. Prosečna dužina embriona je oko 2,5 mm. U žumančanoj kesi i bebi počinju se pojavljivati krvni sudovi i stvoren je primitivni kardiovaskularni sistem bebe!

Tata

Već znate kako ćete reagovati na rezultate testa? Možda će Vas žena zamoliti da ga upravo Vi prvi pogledate. Pobrinite se da ih znate pravilno proćitati. I pazite kako ćete reagovati na pozitivan test. To je jedan od onih trenutaka koji se ne zaboravlja!Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde