Ženske priče bez tabua

Da li vam je komforno da pričate o endometriozi, menopauzi, problemima sa polnim hormonima, problemima sa začećem? Čak ukoliko vama jeste, na žalost, mnogim ženama nije - dok se čini da muškarci na ove teme uopšte ni ne govore.

Informativni, iskreni i otvoreni razgovori o ženskom zdravlju su neophodni kako bismo sa ovih tema sklonili nelagodu. Baš iz tog razloga, medicinski stručnjaci koji se bave ženskim zdravljem okupili su se oko projekta Ženske priče bez tabua! Ovo je poziv na akciju, poziv da bez stida i predrasuda govorimo o ženskom zdravlju.

Cilj ovog projekta, koji je sačinjen od seta videa sa najvećim medicinskim stručnjacima iz oblasti ginekologije, endokrinologije, mentalnog zdravlja… jeste podrška, edukacija i podizanje svesti. Namenjen je ženama, ali i svima onima koji žele da razumeju ženski organizam, promene do kojih dolazi i korake koje treba preduzeti kada do promena dođe.

Žensko zdravlje ne treba da bude tema o kojoj se govori šapatom. Potpuno suprotno od onoga na šta smo navikli, o njemu ćemo govoriti vrlo glasno.

Ženske priče bez tabua

Set videa u rubrici Ženske priče bez tabua će se fokusirati na:

  • Različite aspekte zdravlja žena,
  • Prevenciju,
  • Savete i podršku onim ženama koje su zabrinute za svoje zdravlje.

Naše želje jesu da žensko zdravlje ne bude tema predrasuda, želimo da podstaknemo svaku ženu da upozna sebe, svoje telo i faze kroz koje ono prolazi.

Na kraju, želimo da ovaj projekat edukuje žene kako da postanu i ostanu brižne prema sebi. Pridružite nam se dok rušimo tabue i gradimo zajednicu koja podržava žensko zdravlje!

Sav sadržaj biće dostupan na Stetoskop.info, YouTube kanalu Stetoskopa, društvenim mrežama i drugim platformama. Pozivamo vas da ih delite sa svojim prijateljima, porodicom i kolegama kako bismo zajedno radili na stvaranju otvorenijeg i saosećajnijeg društva. 


Podeli tekst:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde