Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (81303)

  1. Postovanje,  moje pitanje je da li se u Nisu zena moze poroditi uz pomoc epiduralne anestezije? Ako je odgovor potvrdan kome se treba obratiti za dalje informacije?  Unapred hvala

    Odgovoreno: 22. 01. 2008.


    • Odgovor je negativan. Jos uvek nismo usli u renovirano porodiliste a kada cemo ne znam. Verujem da ce se to desiti do juna ove godine kada ce i anesteziolozi (koji se trenutno obucavaju) biti spremni. To je moja procena, ali interesujte se.

  1. 13 Decembar imala sam aborta u jednoj privatnoj ordinaciju u Gnjilanu gde  i Zivim,u toj vreme bila sam trudna 7 nedelje sa pogresnom osobom i zato  sam morala da abortiram,tokom abortusa doktor mi rekao da imam i Mioma sto  treba da operisem,moj problem je sto od taj dan kada sam abortirala jos  imam krvaljenje,i ako sam uzela terapiju posle abortusa,bila sam u  kontroli posle 2 nedelje doktor mi rekao da sam dobro i da sam dobro  ciscena,rekao mi je produzi terapiju i to samo tablete:Chymoral 100 forte  3x1 i Sanavita 100mg 2x1 jos 10dana,ali ja jos krvarim,molim vas ako  mozete da mi odgovorite kolko vreme treba da krvarim ili mozda ce mi  preporucite drugu terapiju da prestane krvaljenje,hvala unapred i mnogo  pozdrava od mene.Ps.izvini za slabo pisanje posto nije moj maticni  jezik.cekam vas odgovor,mnogo hvala.

    Odgovoreno: 22. 01. 2008.


    • Ne bi trebalo da krvarite toliko dugo. Posle abortusa obicno krvavljenje traje 5-7 dana. Izuzetno retko moze da se javi oskudno-mrko braon prljanje i duze vreme- najdalje do sledece menstruacije koju je trebalo vec da dobijete. Moj savet je da se opet obratite ginekologu koji Vam je radio intervenciju da Vas pregleda ultrazvucno. Moguca su dva puta za sredjivanje krvavljenja: 1. Da se uradi reintervencija- ako nije dobro uradjeno i 2. Da se krvavljenje zaustavi tbl. Primolut-nor 2x1 10 dana. Ako se Vas ginekolog odluci za drugu opciju- krvavljenje mora da stane za 48 sati. Ako ne stane reintervencija. Sto se tice mioma niste naveli koliki je i kako je lokalizovan te Vam ne mogu reci da li je operacija neophodna. Obzirom da ste ostali trudni mozda se moze i bez nje.

  1. Ovako ja sam ocigledno jako ne informirana osoba i zapravo mi je jako zao  zbog te situacije.Mlada sam ne zalim imati sex sa momkom prije  braka,djevica sam ali ipak praktikujemo dodirivanje genitalijama.Da li je  moguce ostati trudan s obzirom da ipak se tom prilikom izlucuju lubrikanti  koje sadrze sjeme ??oprostite na glupom pitanju

    Odgovoreno: 22. 01. 2008.


    • Pitanje nije glupo, ali je neprecizno. Dodirivanjem genitalija (samo time bez potpunog svrsavanja) vrlo tesko takoreci nikako ne mozete ostati trudni. Da bi doslo do zatrudnjivanja potrebno je da dodje do fizickog prodora spermatozoida u vaginu i zatim navise sto je samo dodirivanjem nemoguce. No svejedno vodite racuna o delovima koji se dodiruju i kolicini lubrikanta odn. sperme sa kojom Vase genitalije dolaze u kontakt- odnosno izbegavajte takve kontakte.

  1. Poštovani doktore, molim Vas za stručno mišljenje: Koristila sam Mercilon  tablete za kontracepciju skoro dve godine, radi zaštite i zbog obilnih  menstruacija, i mogu vam reći da nisam imala problema tokom njihovog  korišćenja, i ono što me sada interesuje, tj. interesuje mog muža, da li  to može da utiče na neku buduću eventualnu neplodnost, pošto su njemu  njegovi prijatelji lekari napričali priče da korišćenje kontraceptivnih  pilula ima neke neželjene efekte po plodnost žena. Nerviraju me takve  priče, a pošto nameravamo da pravimo bebu, želela bih da to radimo bez  nervoze (moje i moga muža) :-) . Hvala!

    Odgovoreno: 22. 01. 2008.


    • Milioni zena na zapadu koriste kontracepciju- a u nasoj zemlji na zalost samo 2% zena, ali smo zato sigurno prvi u Evropi po broju abortusa. Price koje kruze o OK- cak i u lekarskim krugovima su potpun o pogresne i ja ne mogu da ih potvrdim- naprotiv mogu da kazem da su ordinarna glupost. Smatra se cak da min. 6 meseci OK u zivotu svake zene pretstavlja dobru prevenciju karcinoma jajnika. Dakle po prestanku OK napravite pauzu od 3 meseca (koristite neku drugu kontracepciju) a zatim slobodno opusteno pravite decu. Nema stetnih efekata po plodnost zene.

  1. sin mi je star 6 meseci, porodjen carskim rezom sa 4200 g i 57 cm.Koliko  je meni poznato tokom trudnoce i porodjaja nije bilo komplikacija. Kada  je budan , sedi , u setalici igra se, desna saka mu je hladna ponekad  toliko da se vrhovi prstiju crvene . Medjutim kada spava sake su iste  temperature. U pitanju je samo desna saka i po nasoj proceni hladnoca  pocinje od zgloba, a cudno nam je jer tu ruku vise i korisi. Pitali smo  pedijatra kaze da nezna i da je sve u redu cim se normalno sa njom  koristi ali razlika u toploti saka je ogromna. Sta raditi?

    Odgovoreno: 22. 01. 2008.

Prikazano 78461-78465 od ukupno 80980 pitanja