Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (80902)

  1. postovanje doktore stefanovicu..imam 30god i imam genitalni herpes vec par  godina planiram decu pa posto sam negde citao da asimtomatska eskrecija  herpesa postoji u pluvacki,cervikalnim iseminalnim sekretima interesuje me  dali mogu imati dece ?i dali se dete( KAO FETUS)moze zarazi prilikom  oplodnje ?unapred zahvalno

    Odgovoreno: 10. 01. 2008.
    • Slobodno mozete da imate decu-dete necete zaraziti- opasnost postoji za Vasu buducu suprugu, ali i kod nje je za buducu trudnocu opasna samo akutna infekcija u ranoj trudnoci za sta je verovatnoca vrlo mala.

  1. Postovani doktore, ja imam 32 godine i dugo se lecim od steriliteta, a  Intenzivno u poslednje cetiri godine. Prema svim analizama sa mnom je  uglavnom sve u redu osim kod postokoitalnog testa gde je utvrdjeno da u  grlicu materice ima malo pokretnih spermotozoida. Napominjem da nisam  radila PH test. Kod HZG-a je utvrdjeno da imam malo zadebljanje na jednom  jajovodu ali je preporuceno da se to otklanja u krajnjem slucaju. Radjeno  mi je kod privatnog lekara u Nisu oko 8 inseminacija, ali bez uspeha.  Zatim smo u Beogradu u Institutu radila analize vaginalnog i cervikalnog  brisa i osim Candide nista nije pronadjeno. Tada je kod supruga, koji ima  40 godina, utvrdjena oligostenospermija. Sta ovaj rezultat podrazumeva,  da li mogu i sa ovakvom dijagnozom spermograma, putem inseminacije ostati  u drugom stanju. Sta vi preporucujete? Da li postoji lek za  oligostenospermiju (napominjem da nemamo novca za vantelesnu oplodnju,  prijavili smo se za besplatnu u Narodnom frontu ali su nam rekli da cemo  mozda stici na red za dve do tri godine). Gde u Nisu mogu da uradim PH  vaginalnog sekreta i da li mi vi preporucujete da to uradim ( cula sam da  ako je PH povecana da moze biti uzrok steriliteta).

    Odgovoreno: 10. 01. 2008.
    • Dijagnoza vaseg muza je osnovni problem Vaseg steriliteta i pravi lek za  Vas je ICSY (intracitoplazmatska spermaticna injekcija)- dakle vantelesna  oplodnja (specifican vid- kod loseg spermograma). Najbolje uspehe ima Dr  Vlaisavljevic koga mozete kontaktirati u Gospodar Jevremovoj u BGD-u-  naravno privatno. Nemojte vise raditi inseminacije jer ocito da nemaju  efekta a preterani broj istih moze dovesti do nekih imunoloskih problema.  Posto nemate para za IVF neka Vas suprug poseti urologa da bi se  eventualno nesto uradilo za poboljsanje njegovog spermograma, ali kazem za  Vas je najbolje da na neki nacin skupite pare i zavrsite posao kod  Vlaisavljevica ili Ljubica.

  1. Hvala puno na odgovoru! Pisala sam vam u vezi mog momka koji ima bolove  u donjem delu leđa i u nozi. Pošto ste rekli da vas potražimo na  Neurološkoj klinici, interesuje me da li nam za prvi pregled kod vas  treba uput, i da li je pametno da ide na bilo kakve masaže, jer je on  već krenuo kod jednog čoveka koji je rekao da će da mu biti bolje od  toga. Pozdrav

    Odgovoreno: 10. 01. 2008.
    • Postovana,  za prvi i svaki naredni pregled treba uput. Najbolje je da dodjete kad  uradite snimanje (CT kicme ili MRI). Masaze, ponavljam, ne preporucujem do  snimanja jer ne znate sta vezbate i masirate, moguce je i pogorsanje usled  masaza i vezbanja jer je verovatno discus istrcao (prosto receno) i bez  vezbi. Terapija ostaje kao sto sam vam napisao.  Pozdrav

  1. Postovani doktore,  Novembra 2006 iznenada me je zabolela leva noga i slabinski deo.Posle 3  dana sam stao na noge,posle terapije Amp.Movalis Pregledom na CT i EMG  konstatovana je dijagnoza lumboishalgija tj.discus hernia L5-S1 .U  februaru 2007 sam isao na rehabilitaciju fizikalnu u Niskoj banji (EFN  za LS deo i levo stopalo,UZ,kinezi vezbe).Ostala mi je posledica da imam  trnjenje duz leve noge tj.stopala.Posle godinu dana dana bol se ponovio  u manjem obliku (preseklo me je par puta po sredini i duz leve noge ).Da  li je potrebno da ponovim CT i EMNG ? Kako je moguce otici na  rehabilitaciju u banju (Ribarsku )?

    Odgovoreno: 10. 01. 2008.
    •  Postovani,  retko dobro ste opisali tegobe i tok lecenja. Nema potrebe da ponavljate  CT kicme (ipak zraci), mozete da uradite magnetnu rezonancu LS kicme (malo  se duze ceka ili privatno bez cekanja) i kontrolni EMNG. Preporucujem  terapiju tbl.Movalis (7,5mg ili 15mg) po potrebi kod bolova, drag.Beviplex  3x1 (duze vreme redovno) i tbl.Tetrazepam 1x1 (kod bolova). U pravu ste  sto se tice odlaska u Ribarsku banju, ali nju Niski fond ne pokriva sa  troskovima tako da morate otici u sopstvenoj reziji. Velika je guzva,  tretmani traju po 21 dan ali pomaze.  Pozdrav

  1. Dragi Dr.N.Vukasinovicu, javljam Vam se u nadi da cete mi pomoci.  Upoznala sam coveka do kojeg mi je stalo,pa Vas iz tog razloga molim da  mi pomognete. U jutarnjim casovima primetila sam da ima vidno izrazeno  podrhtavanje ruku koje pokusava da kontrolise ali ne uspeva jer su to  cini mi se nesvesne radnje (pr.kad pije kafu cela ruka mu se trese,kao i  nekontrolisano stiskanje obe sake itd). Takodje, primetila sam da ima  problem sa kontrolom svoje snage  (trese mu se celo telo pa i ruke)kada je u pitanju jaci zagrljaj.  Jednostavno me zanima da li je u pitanju nesto ozbiljno, a ako jeste da  pokusam tom coveku da pomognem posto on odbija pomoc pod izgovorom da ce  to proci. Unapred zahvala!!!

    Odgovoreno: 10. 01. 2008.

Prikazano 78271-78275 od ukupno 80581 pitanja