1. Da li ima pomoći kod napada panike?

    Pitanje broj: #169099

    Od septembra prošle godine imam tegobe koje mi nisu bile jasne. Tada sam doživeo napad panike, a to sam saznao kasnije čitajući. Držao sam to u sebi i ćutao. Čitao o tome i odlučio se posavjetovati sa izabranim lekarom i uputila me je psihijatru sa čijim pregledom nisam bio zadovoljan. Pregled je trajao 5 minuta i dobio sam tablete Zoloft i Rivotril, pročitao sam neželjena dejstva i to me je alarmiralo da ih ne pijem.

    Sada nemam napade panike kao tog dana u septembru, ali dosta češće imam blaže oblike, kao da me nešto pomera, neki čudni osećaji. Uznemirenost i lupanje srca, raspoloženje koje se menja... Šta dalje? Kome se obratiti? Ima li pomoći?

    Odgovoreno: 30. 04. 2020.

Komentari na pitanje: #169099

    • Postovani,pijem antidepresiv seroxat od 20mg ujutru I polovinu uvece,rivotril 2mg,1/4 ujutru I 1/2 uvece I lamiktal.Seroxat pijem vec 8 godina,a godinu dana sve ovo ostalo,moj problem su uzasni napadi panike,mene interesuje da li je u te jake napade panike normalno da meni trnu rule,noge,vilica I ogromna kolicina hladnog znoja na grudima I ledjima.U tom stanju mislim da je kraj I da umirem,Posle 10min sve prodje,ali ja sam sada dobila strah da mi se to ne desi dok sam van kuce,zato I izbegavam da izlazim...Jeste mi bolje uz pomoc lekova,ali se to stanje desi ponekad,Inace normalno funkcionisem,tako da Niko cak I ne moze primetili da imam OZBILJAN problem.Kako mogu iskontrolisati te napade panike koji su uzasni,lupanje srca,znojenje,trnjenje celog tela...Inace nikada nisam imala suicidne misli,imam dvoje dece I sve poslove obavljam kako treba,jedini problem je sto se ne usudjujem da krenem negde sama...Dokle ce vise ovo trajati,kako ga se resiti,da li mi treba jos koji lek?...Molim Vas za odgovor...Jos da dodam 7 godina sam samo uz seroxat bila fenomenalno,bile su mi smesne situacije kojih sam se plasila,medjutim stanje se u avgustu prosle godine strasno pogorsava....Da li je moguce posati imun na seroxat?I dalje ga pijem....

Ostavite komentar