1. Povišeni limfociti u nalazu krvne slike

    Pitanje broj: #161922

    Da li ima razloga za brigu? Vadila sam krv radi rutinske kontrole, i nalazi su sledeću leukociti 6.21, limfociti 3.53 (55%), neutrofili 2.08 . Svi ostali parametri su u redu. Trombociti su 223. Inače nemam simptome virusa ili bolesti.

    Odgovoreno: 03. 05. 2019.
    • Postovana,

      Referentne vrednosti za navedene celije krvne loze su:

      Leukociti: 4 - 10  * 109/l

      Limfociti: 21- 40 %

      Neutrofili: 2 - 8  * 109/l

      Trombociti: 140 - 440  * 109/l

      Uporedivši sa Vašim rezultatima krvne slike jedino limfociti iskaču van uobičajenog opsega.

      Razlozi za to mogu biti višestruki, od povišenog nivoa stresa,fizičkog napora, prolaznih virusnih infekcija, korišćenja nekih lekova ili medicinskih preparata do ozbiljnijih medicinskih stanja.

      U vašem slučaju, uzevši u obzir da ste mlada osoba, bez ikakvih simptoma i dobrog opšteg stanja ( koliko mogu zakljuciti iz Vašeg pitanja), možete biti bez brige. Lake varijacije u krvnoj slici su veoma uobičajene.

      U svakom slučaju se preporucuju godisnji sistematski pregledi svih osoba bez obzira na zdravstveno stanje.

Komentari na pitanje: #161922

    • Damir Djeric 03. 01. 2021.

      Poštovani, limfociti su mi 0.446 (20-40) a neutrofili 0,442(0.50-0,75).ostali parametri su u granicama normale. Što su mi već 3 lab. analize ovakvi rezultati. Da li je neki problem? Pošto doktori kažu da je to sve uredu..

    • Dobro veće , Limpfociti su mi 43,5 a neutrofili38 eozinofili 9 mozeteli mi nešto više reci ? Pozdrav i unaprijed hvala Hvala pozdrav

    • Vadila sam bebi krv 18 meseci netrofili 25.5,limfociti 68.6.unapred hvala

    • Hemoglobin 161 Limfociti 41 Bazofili 1,2 Monociti 11,4 Da li je ovo nesto opasno ostalo je sve uredu imam 30 god

    • Poštovani, molim za odgovor šta bi moglo biti u pitanju Kod lekara zvog Korone mogu tek za 7 dana a ja sam nestrpljiva. Bila sam pre 3 nedelje bolesna pa s e do pre par dana,nos, grlo, kašlkucanje. Nisam imala miris ni ukus ali nisam se testirala. Izašla mi je pre nedelju dana žlezda na vratu i danas sam radila krvnu sliku. Povišeni su mi CRP 10,487 (normalno je 6000 bar tako ovde piše) , sedimentacija 22 (normalno je 15),MCV 97 (normalno je do 96) i monociti 1 (normalno je do 0,80) a sniženi limfociti 19,6 (normalno je od 20 do 45) sve ostalo je super. Molim vas za odgovor i mišljenje, umirem od brige. Hvala unapred

    • Postovani, jel moze objasnjenje krvne slike Leukociti 11.65, Limfociti 4.85, Hemoglobin 117, LDH 230. Prehladjena sam i pijem antibiotik ali je prethodni rezultat bio bolji

    • postovani,interesuje me objasnjenje za povecani broj limfocita(46)

    • Bojana Miric 25. 09. 2020.

      Postovani, Molila bih Vas da mi protumacite nalaz, u pitanju je moj suprug. Ima li razloga za brigu? Hvala

    • Poštovani vadila sam bebi od 10meseci krv , sve je uredu ali limfociti su 65 ,3 a granica je 50 bas sam se uplašila .

    • Poštovani pre tri dana sam imao jaku temperaturu, nakon čega sam se obratio doktoru, isti mi je dao da uradim krvnu sliku i svi rez. Su u redu osim limfocita koji su 0.598, i neutrofili koji su 0.282, i neutrofili# 1.1, ovo me jako brine s obzirom da sam inace uvek dobre krvne slike, hvala unapred

    • LIM.42.80 MON.14.20 GLIKOZA 13.7 HgA1C 10.7 HOLESTEROL vkupen6.4. DA LI OVIE REZULTATI SE DOLZAT NA DIJABETISOT ILI E MOZNO E NESTO DRUGO. BLAGODARAM. JAS SUM OD BITOLA.POZ.

    • Uradio sam labaratoriju zbog sebe. Limfociti su mi 50,6 Irea 2,4 Sedimentacija 27. Inace pijem sidatu 100mg ujutru a ksalol 1mg tri puta na dan. Imao sam stres kada mi je brat pao u šećernu komu.

    • Poštovani,

      Imala sam bol u donjem stomaku i opštu malaksalost. Krvna slika je pokazala limfocite 56 i niže neutrofile. Ostalo je ok. Dr reč nije rekla. Evo mene sve boli, ali sreća nemam više temperaturu 37.5. Deset dana sam je vukla - padne, skoči. No, dr mi je bila smešna jer nije ni htela da vidi limfocite jer je virus, a ja u bolnici. Pitanje: Ovo je verovatno virus?

    • Imam limfocite 52 7neutrofilni 36 1eozilnofilni 6 5 i neutrofilni 1 7. Da li može objašnjenje? Hvala.

    • Tanja Malušić 05. 05. 2019.

      Hvala na odgovoru. Radila sam opet analizu i sada je u redu, neutrofili su 3.4 (50.5%) a limfociti 41.5 i svi ostali parametri u redu.

Ostavite komentar