1. Bol u donjem delu leđa i stomaka

  Pitanje broj: #162221

  Imam bol u donjem delu leđa koja mi ide prema desnoj nozi, i ponekad me jače zaboli na pokret. Takođe me boli u denjem delu stomaka (više levo.) i imam peckanje dok mokrim. Ultrazvuk mokraćnih kanala i CT Urografija su uredni.

  Odgovoreno: 06. 07. 2019.
  • Bolovi u donjem delu leđa mogu biti različitog porekla. najčešće se radi o muskulo-skeletnom bolu koji nastaje usled povreda donjeg dela leđa podizanjem većih težina ili naglim pokretima, ili usled dugotrajnih mikrotrauma (dugo sedenje u nezgodnom položaju). Ukoliko dolazi do spuštanja niz desnu nogu trebalo bi ispitati da li se radi o pritisku na ishijadični nerv. U svakom slučaju je neophodno da budete detaljnije pregledani i dodatno ispitani ( Rtg donjeg dela ledja).

   Po pitanju bolova u donjim, levim, partijama stomaka i peckanja prilikom mokrenja najverovatnije se radi o pesku koji se formira i redovno izbacuje sa urinom, pa zato i ne može biti detektovan na CT-u. U svakom slucaju trebalo bi da se nastavi sa praćenjem, a Vi bi trebalo da uzimate što više tečnosti, da budete fizički aktivniji i da smanjite unos crvenog mesa dok se ne postavi krajnja dijagnoza i samim tim odredi dalja terapija.

Komentari na pitanje: #162221

  • Imam bolove u donjem delu materice kao kad trebam da dobijem i imam bolove u donjem delu stomaka, malo me grudi zabole, jutros kad sam jela teralo me da povracam kad sednem polako mi staje bol u stomaku.... Šta je to?

Ostavite komentar