1. Tumačenje MR nalaza

  Pitanje broj: #163547

  Obavila sam magnetnu rezonancu lumbalnog dijela kralješnice, a imam zakazano kod fizijatra tek u novembru. Možete li mi ukratko objasniti nalaz koji Vam šaljem uz ovu poruku. Unaprijed hvala!

  Odgovoreno: 01. 09. 2019.
  • Vaš nalaz MRI LS dela kičme ukazuje na prisustvo disk hernijacije na nivou L4-L5, kao i L5-S1 sa kompromitacijom korena L5 levo. Drugim rečima, ovo je stanje koje nije dramatično sve dok eventualno ne dođe do neurološkog deficita koja je apsolutna indikacija za operativno lečenje kod neurohirurga.

   Sadašnje Vaše stanje je indikuje fizijatrijsko, po mogućnosti balneo, lečenje uz adekvatno medikamentno lečenje. Obavezno je naučiti Michelove vežbe u svojstvu kineziterapije kako bi se predupedilo dalje pogoršanje morfološkog stanja Vaše već obolele kičme.

Komentari na pitanje: #163547

  • Obavljen mi je RTG levog ramena i nalaza je ovakav AKRTOMIOKVALVIKULARNI ZGLOBNI PROSTOR IMPONUJE SUŽEN U KAUDALNOM ASPEKTU. KOD FIZIJATRA MI JE ZAKAZANO TEK ZA 25.11 PA ME INTERESUJE ŠTA TO MOŽE DA BUDE

  • Obavljeni pregled mr lumbalnog dela kičme i uzgred i nalaz dif. dg manja cistična formulaciju na koronarlnim T2fs u kaudalnom aspektu desnog bubrega, promera oko 18mm.molim za mišljenje. Hvala

Ostavite komentar