Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (84052)

  1. Postovani doktore,dijagnosticiran je tumor glave pankreasa 2-3cm. predlaze se operativno odstranjivanje. upoznata sam da je operacija slozena i teska. molim Vas da date svoje misljenje sta uraditi. Hvala

    Odgovoreno: 28. 10. 2007.
    • Treba prihvatiti predlozenu operaciju, bez obzira na slozenost i tezinu jer ce VAm ona razresiti tegobe i izleciti Vas. Pozdrav Aleksandar Nagorni

  1. Poštovani profesore,molim Vas da mi pomognete! Imam kronovu bolest več 10 godina i uz to analne fisure.Napokon sam se odlučio da izvršim operaciju inih,ali mi je moj kirurg rekao da to nije preporučljivo,gotovo da nije moguće za oboljele od kronove bolesti,jer da će biti još gore nakon te operacije:to se odnosilo na lateralnu sfinkterotomiju i dilataciju fissura ani.Molim Vas za vaše mišljenje.  Sa Velikim poštovanjem!

    Odgovoreno: 28. 10. 2007.
    • Postovani, Analne fistule, a ne fissure su vrlo ceste u bolesnika sa kronovom bolescu. Postoji registrovani lek, injekcija koja se ukljucuje u stacionarnim zdravstvenim ustanovama, registrovan je i u Srbiji, jako je skup, ali za indikaciju fistula u Kronovoj bolesti pada na teret zdravstvenog fonda. Fistula se moze zatvoriti i povecanjem doze osnovnih lekova. Na raspolaganju sam da Vas pregledam na Klibici za gstroenterologiju u Nisu. Pozdrav A. Nagorni

  1. Poštovani gospodine profesore, molim Vas za malo Vašeg vremena i odgovore na neka moja pitanja. Već nekoliko godina imam vrlo neprijatna nadimanja u predelu abdomena. Osim toga, u proteklih godinu i po dana ugojio sam se više od 15 kilograma. Napominjem da se hranim neredovno - jedan obrok dnevno i to uglavnom kasni ručak ili večera. Pokušavao sam da uvedem režim ishrane sa doručkom, ali zbog nadimanja posle unete hrane i opšte slabosti organizma morao sam da odustanem jer bih posle uzimanja bilo kakve hrane u prepodnevnim satima skoro bio nesposoban za rad. Što se nadimanja tiče moram istaći da mi se obim struka i stomaka skoro udvostruči pa u šali kažem da izgledam kao žena pred porođajem. Ova nadimanja kod mene izazivaju i lupanje srca i opštu slabost celog tela. Preko noći, do jutra, nadutost nestaje bez uzimanja bilo kakvih preparata protiv nadimanja. Napominjem i to da se nadimanje posle jela javlja bez obzira na vrstu unete hrane. Moj jelovnik je inače vrlo sužen: meso, majonez, hleb, čokolada, retko voće i povrće, a pasulj, kupus i slične namirnice koje izazivaju nadimanje su jako retko zastupljeni. > Osim svega iznetog imam još jedan problem, a to je što posle glavnog jela uzmem neku poslasticu, i posle toga se uvek javi neverovatna glad kao da pre toga nisam ništa jeo. Molim Vas za tumačenje mojih problema i savet. Sa zahvalnošću čeka Vaš odgovor.

    Odgovoreno: 28. 10. 2007.
    • Pre nego sto Vam konkretnije odgovorim na pitanje zamolio bih Vas da uradite ultrazvucni pregled jetre, zucne kesice, jetre, pankreasa, slezine i oba bubrega, kao i Sedimentaciju erotrocita sa krvnom slikom i kompletnom laboratorijom. Javite mi nalaze, verovatno ce biti potrebna i konsultacija endokrinologa. Pozdrav A/ NAgorni

  1. Postovani doktore Imam 28. godina, prije godinu dana dijagnosticiran mi je ulcerozni kolitis. Pijem sulfasalazin i po potrebi pronizon. Interesuje me dali ulcerozni kolitis i sulfasalazin moze stetno djelovat na jetru? Takodje, me zanima vase misljnje o trudnoci i dali sulfasalzin moze stetno djelovat na plod? Unapred zahvalna.

    Odgovoreno: 28. 10. 2007.
    • Lekeove koje pijete mogu potencijalno da dovedu do ostecenja jetre kao sto potencijalno moze i svaki drugi lek. Trudnocu treba planirati kada bolest nije u aktivnoj fazi, dakle kada se pije samo doza odrzavanja, a sve dosadasnje studije su pokazale da lekovi koji se koriste tokom trudnoce za ulcerozni colitis statisticki znacajno ne doveode do patoloskih trudnoca i anomalioja ploda. Interesovala bi me Vasa dokumentacioja, dopunski podaci, prosirenost bolesti duzina trajanja, kolonoskopski nalaz kako bih Vam dao jos nema uputstva i savete. Pozdrav Aleksandar Nagorni

  1. Imam 47 godina i patim od hipertenzije i popratnih srcanih tegoba (Presolol, Amlopin) , u posljednje vrijeme imam i simptome pocetne menopauze (povremeni izostanak menstruacija)koje lijecim po savjetu ginekologa za sada biljnim preparatima i hormonalnim po potrebi. Obzirom da su gore navedeni problemi pod kontrolom, obracam se zbog problema koji nije nov ali do prije godinu dana simptomi su bili podnosljivi i ne tako cesti. Naime unazad godinu dana pocela sam osjecati sve cesce probleme s probavom, a lijekovi koji su mi propisivani nisu pomogli. Prvo ukoliko izgladnim osjecam jako pecenje i bol u zelucu koje se na kratko smiri nakon uzimanja hrane, ali tad pocinje slijedeca faza: nekih 5 do 10 minuta nakon uzimanja jela (u zadnje vrijeme i pica, caja ili kafe koju pijem samo ujutro 1 solju)naglo se preznojim uz osjecaj gorenja u licu, a ponekad kratkotrajnu glavobolju (kao kod gripe). To traje nekih 5 minuta i prodje samo od sebe ali tada nastupi osjecaj tezine i nadutosti u! > gornjem dijelu stomaka bez obzira na vrstu hrane (pokusala sam sve moguce kombinacije)koja traje dok ponovo ne izgladnim i tako u krug. Takodje poslije spavanja (cak i kratkotrajnog) osjecam potmulu bol i tezinu i neugodan ukus u ustima, a cesto mi se skuplja bijela sluz u grlu koju tesko izbacujem. Nadalje, povremeno imam jak bol desno od sredine tj. pod desnim rebrima na mjestu zuci koju sam izvadila jos 1994. godine. Bol ja koncentrisan u jednoj tacki i takav da reaguje na lagani dodir prstima, a cesto se siri prema plucima ili prema ledjima i ponekad ne mogu da udahnem. Pomeaze promjena polozaja (trbuh na dolje) i lagano masiranje. Posto su ovi simptomi izgleda prilicno neobicni do sada jos nisam naisla na pravi odgovor od ljekara kojima sam se ovdje obracala. Ne mislim da je u pitanju nesto ozbiljno, ali obzirom da su simptomi prilicno neugodni, molim vas da mi odgovorite prije svega o cemu se moze raditi i da predlozite terapiju ili drugu vrstu pomoci. Unaprijed hval!  a! S postovanjem,

    Odgovoreno: 28. 10. 2007.
    • Velika je mogucnost da bolujete od cira na dvanaestopalacnom crevu obzirom da imate tegobe uglavnom na gladno, a kada pojedete nesto tegobe se olaksaju. Trebalo bui da uradite gastroskopiju sa testom na bakteriju Helicobacter pylori. Postoje je jako mocni lekovi koji mogu da iylece potencijalni cir. S druge strane obzirom da ste operisali i zucnu kesicu treba uraditi ultrazvucni pregled jetre i zucnih puteva, pankreasa, slezine i oba bubrega, a od laboratorijskih analiza, direktni i ukupni bilbirubin, AST, ALT, ALP, gama GT, holesterol i glikemiju. Javite te mi se sa nalazima Pozdrav Aleksandar NAgorni

Prikazano 3321-3325 od ukupno 3358 pitanja