Da zakažete pregled pozovite 063/687-460

Zakažete pregled 063/687-460

Najnoviji odgovori (79047)

  1. Postovani profesore,

    pre 4 godine gastroskopijom mi je dijagonostikovana velika klizajuca hiatus hernia i hronicni gastritis.Gastroskpiju sam nakon toga radio nakon godinu dana, i dijagnoza je naravno bila ista.U maju mesecu ove godine opet je uradjena gastroskopija sa istom dijagnozom,samo sto je ovaj put dijagnostikovan i kaskadni zeludac.Posto mi svi ti problemi prave izuzetne probleme u normalnom funkcionisanju, zeleo bih da vas pitam,da li moze operativnim putem da se ove bolesti otklone?

    Hvala


    Odgovoreno: 02. 09. 2007.
    •  Postovani gospodine,

      Operativno rešavanje h. Herniae je jedna od metoda , da ne kažem poslednja, koja se primenjuje u terapiji h. Herniae. Stojim Vam na raspolaganju da prethodno pregledam Vašu dokumentaciju, da Vam eventualno ponovim gastroskopiju na Klinici za gastroeneteologiju i nakon toga predložim dalju terapiju.

      S poštovanjem
      A. Nagorni

  1. mišljenje o mojoj bolesti

    Odgovoreno: 28. 08. 2007.
    • Poštovana gospođo, Treba saćekati patohistološki nalaz biopsije sa izetog polipa. Razlog za krvarenje mogu biti u Vašem slučaju hemoroidi, ali i biopsiorani polipi, ali da ne biste bili i dalje u strahu dok ne stigne biopsija polipa potražite me na Klinici 29.08 2007 oko 8h45min sa dokumentacijom kada žu moći da VAm pružim bližu ionformaciju. S poštovanjem A. Nagorni

  1. Hrpnicni gastritis

    Odgovoreno: 28. 08. 2007.
    • Poštovana, H.pylori infekcija se prenosi feko-oralnim i oro-oralnim putem. Preko 50% populacije starije od 50 god na zemljinoj kugli je inficirano ovom bakgterijom, ali samo 10-15% ima neku od bolesti koja je povezana sa ovom infekcijom. Dakle H. pylori bez pridružene bolesti neme određene simptome. Postoje i neinvazivni naćini otkrivanja H.pylori infekcije: serološki, iz venske ili kapilarne krvi, kao i izdisajni test koji se u ovom trenutukz radi samo u Bgd. Pomenuti testovi ne zahtevaju gastroskopiju. S poštovanjem A- Nagorni

  1. Terapija

    Odgovoreno: 02. 04. 2007.
    • Postovana gospodjo, Mislim da nema razloga da budete zabrinuti. Uzimajte preporucenu terapiju, ali radi svaki sigurnosti, ako to do sada nije radjeno insisitirajte na kolonoskopskom pregledu gde bi se pogledalo kompletno debelo crevo i iskljucila bilo kakva mogucnost da je krvarenja posledica nekog drugog uyroka.
      S postovanjem
      Prof. dr Aleksandar Nagorni

Prikazano 3271-3274 od ukupno 3274 pitanja