Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (82968)

  1. Molim da mi objasnite sledeće nalaze, imam 32 godine. Ciklus nisam dobila od marta, pojačana mi je maljavost i dobila sam dosta na težini. Rezultati krvne slike su u normali, osim AST 45.0 (10.0-37.0) ALT 52.1 (10.0-42.0) kreatin kinaza 1597.6 (34.0-120.0) LDH 860.4 (220.0-450.0). Hormoni su mi u normali testosteron 1.1 progesteron 14.0 estradiol 49.0 LH 5.0 FSH 6.6. Po uputu gastrologa radjena mi je imunologija i rezultati su sledeći: IK(PEG) 30 (24-116),C3c 2,810 (0.9-1.8), C4 0.238 (0.1-0.4). Antitela: Antinuklearna, Antimitihondrijalna, Antiglatkomišićna, Antitireoidna su negativna. Lupus ćelije nisu nadjene. Rezultati za viruse su sledeći: anti HCV-negativan, HBsAg-negativan, CMV (IgM-negativan, IgG-negativan), HSV 1 (IgM-negativan.IgG-pozitivan), EBV (IgM-negativan,IgG-pozitivan), HSV 2 (IgM-negativan, IgG-negativan) Coxsackievirus (IgM-110 (pozitivan>50) IgG-300 (pozitivan>100). Adeno virusi su u redu. Rezultati su radjeni 26.12.a ciklus sam dobila 28.12. Napominjem da povremeno imam bolove u nožnim mišićima.
    Recite mi da li ovi rezultati mogu da utiču na simptome koje imam, da li je zbog virusa povećana kreatin kinaza? Šta mi preporučujete dalje?

    Odgovoreno: 07. 01. 2009.
    • Izostanak menstrualnog ciklusa i ostali Vaši simptomi ne mogu se povezati sa akutnom ili nedavno stečenom koksaki virusnom infekcijom (za koju postoji laboratorijski dokaz), a CPK je uvek povišen kod upale mišića i nekih drugih bolesti mišića.

  1. Kolika je najduža zabeležena inkubacija besnila kod čoveka u našem području?

    Odgovoreno: 07. 01. 2009.
  1. Poštovani doktore,
    bila bih Vam jako zahvalna kada bi ste mi pomogli oko mojih nedoumica, naime nosilac sam HEPATITISA B, koji sam nasledila od majke, poslednji markeri izgledaju ovako: HBsAg-pozitivan ANTI HBC - pozitivan ANTI-HBcIgm-negativan HBeAg-negativan ANTI HBe-pozitivan ANTI HCV-negativan.
    Da li postoji mogućnost da ja izbacim virus i možete li mi protumačiti ove nalaze.
    Hvala

    Odgovoreno: 05. 01. 2009.
  1. Poštovani,
    imam Hepatitis B, moj suprug ga je uspio eliminisati iz organizma, markeri negativni.
    Sad me interesuje da li se on može ponovo zaraziti i da li treba da primi vakcinu protiv Hepatitisa.
    Puno hvala

    Odgovoreno: 05. 01. 2009.
  1. Poštovani,
    Moja mama (82 godine) dobila je Herpes Zoster, dijagnozu je potvrdio lekar. S obzirom da joj ja nanosim mast na oboleli deo kože, da li postoji mogućnost da ga i ja dobijem (62 godine). Inače sam sa 22 godine preležala varičele. U posetu nam dolaze unučići, pa me interesuje da li mogu da se zaraze (prežali su varičele). I još jedno pitanje, da li kod nas postoji vakcina Zostavax. Ukoliko postoji - kome se obratiti.
    Unapred hvala

    Odgovoreno: 05. 01. 2009.

Prikazano 2186-2190 od ukupno 2290 pitanja