Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (82969)

  1. Poštovani,
    U poslednjih par meseci temperatura mi je vrlo često povišena, do 37.5 stepeni, pijem vitamine, normalno se hranim, ali i dalje se osećam iscrpljeno. Krvna slika je normalna. Šta bi mogao da bude uzrok?
    Hvala unapred.

    Odgovoreno: 21. 04. 2009.
  1. Infekcija Chlamidiom u ustima
    Pitanje broj: #26964

    Kakve su posledice Chlamidie u ustima, ako sam je dobila ljubeći se sa dečkom i kako ih se rešiti? Da li se primete?

    Odgovoreno: 20. 04. 2009.
    • Poštovana,
      Infekcija chlamidiom trachomatis prenosi se isključivo polnim odnosom, genitalnim, analnim i oralnim. Poljupcem se ne prenosi . Ponekad je moguća infekcija grla ukoliko infektivni sadržaj u toku oralnog seksualnog odnosa dođe u kontakt sa ždrelom ili zapaljenje oka (konjuktivitis) ukoliko se prenese rukama na predeo očiju.  Posledice infekcije hlamidijom su ozbiljne, ali su pre svega vezane za reproduktivne organe. Infekcija protiče asimptomatski, može trajati godinama, a kao posledicu imati sterilitet. Dijagnostikuje se brisom (vaginalni bris, bris oralne sluznice, bris oka) na osnovu koga lekar propisuje antibiotike.
      Pozdrav, 
      Dr Aleksandra Skundrić

  1. Poštovani,
    Radio sam test na hiv... I koristili su baby canilu na vakum jer imam osetljive vene... I učinilo mi se kao da nisu izvadili dovoljno krvi jer je opet pukla vena... Ipak radili su analizu i bio sam negativan... E moje pitanje je... Je li moguće ako nisu imali dovoljne količine krvi u epruveti da analiza na antitela bude negativna a ja ustvari pozitivan... Ne znam kolika je potrebna kol. krvi za analize... Ili sam baš utripovao sve ovo.
    Hvala unapred.

    Odgovoreno: 14. 04. 2009.
  1. Poštovani,
    Posle jednog nezaštićenog kontakta pročitao sam da uvećane žlezde mogu biti simptomi hiv-a. Onda sam stalno pipao vrat i napipao 2 kuglice ispod donje vilice i jednu sa desne strane vrata. Odmah sam iz straha otišao na ultra zvuk limfnih zlezdi, i doktorka mi je rekla da na vratu postoje uvećani "stari" benigni limfni cvorovi, da su obe axile čiste, a da u ingvinumu postoje "stari" benigni čvorovi koji ne mogu da se napipaju. Moje pitanje je da li 2 meseca posle nezaštićenog odnosa ( potencijalne hiv infekcije) , mogu da se pojave "stari" benign limfni čvorovi ili je to zaista od neke ranije infekcije? Uzgred, tada sam uradio i test na ebv virus i rezultat je bio igm-negativan, igg-pozitivan, a ja nikada u životu nisam imao mononukleozu?
    Hvala.

    Odgovoreno: 14. 04. 2009.
    • >90% ljudi koji steknu EBV, nemaju nikakve simptome, a mali broj infektivnu mononukleozu. Svi seksualno aktvni bi trebalo da urade test an HIV. Pozdrav.

  1. Poštovani,
    Javljam vam se ponovo i jako mi je žao što nisam dobila Vaš odgovor. Želela bih još jednom da pitam da li je moguće da je virus c samo prošao kroz mene, da li je moguće da se toksična jetra oporavila samo od reliva i da li je analiza na virus putem zamrzavanja krvi sigurna i koliko. Iako sam u inostranstvu imam više poverenja u Vas.
    Hvala unapred i očekujem Vaš odgovor.

    Odgovoreno: 13. 04. 2009.

Prikazano 2126-2130 od ukupno 2291 pitanja