Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (82969)

  1. Poštovani doktore,
    Žena sa kojom sam u stalnom kontaktu javila se lekaru zbog malaksalosti, povraćanja, poviešene temperature, pojave modrica po telu. Nakon urađenih analiza smeštena je na infektivnu kliniku. Rezultati ast i alt su preko 2000 i ima aktivne viruse. Molim Vas recite mi da li je u pitanju žutica ili neka druga bolest?
    Unapred zahvalna

    Odgovoreno: 24. 04. 2009.
  1. Poštovani,
    Da li odkako ke se pojavat zauški parotitis epidemica može da se zarazi nekoj drug vo tekot na bolesta i kolku dena treba da se miruva, kakva e ishranata?
    Pozdrav

    Odgovoreno: 24. 04. 2009.
    • Poštovani,
      Mumps virus izazivač parotitisa se prenosi pljuvačkom, kapljično, a inkubacija je od 14-21 dana.
      Pozdrav

  1. Poštovani,
    Ćerka ima 4 godine i dobila je varičele. Ima već 7-8 dana, sve to prolazi lepo, bez problema. Dete je raspoloženo, igra se, jede... Kao da je sve u najboljem redu. Brine me jedino to što na vratu i pregibima kolena (sa zadnje strane) ima dosta crvenu i zategnutu kožu, veoma suvu. Pretpostavljam da je to od tečnog talka koji sam stavljala protiv boginja, ali se bojim superinfekcije, pa Vas molim za savet da li da mažem nešto. Umesto tečnog talka sada koristim cinkovu pastu.
    Hvala unapred

    Odgovoreno: 22. 04. 2009.
  1. Poštovani,
    Imam hronični Hepatitis B, ne znam koliko dugo, ali najmanje 5 godina. Nikad nisam koristila nikakvu terapiju. Transeminaze su mi uvek u granicama normale, rađena biopsija koja ukazuje na slabu aktivnost virusa, ali oštećenje nije ocenjeno jer je uzorak bio mali. Ostali rezultati su sledeći hbsag poz. Hbeag neg., anti hbe poz., s afp 2,1, imunoglobulin g 12,4 imunoglobulin a 5,33 imunoglobuloin m 0,65. Ovih dana sam radila i sledeću analizu " real-time kvantitativni pcr hepatitis b virus" manje od 100 kopija po ml. Zanima me šta znači taj poslednji test i da li su ovi rezultati alarmantni?
    Hvala unapred.

    Odgovoreno: 21. 04. 2009.
    • Poštovani,
      Nalazi nisu alarmantni, naprotiv posledenji test ukazuje na malu replikaciju virusa - za sada nije hitno lečenje. Kod nas je dostupan samo lamivudin, za sada. Na sledeću kontrolu idite kod infektologa-hepatologa u nekom od većih centara (Novi Sad, Niš, Beograd).
      Pozdrav.

  1. Poštovani,
    Molim za savet imam 32 godine, dvoje dece. Moji problemi su vezani za jetru. Nakon urađenih analiza gastrolog mi je dao terapiju esencijale, B kompleks, E vitamin. C vitamin šumeći. Viusid prašak. Nakon mesečne kontrole rezultati su bili povećani nego pre početka terapije. Zamenjen mi je viusid silimarinom. Terapiju sam koristila još mesec dana i rezultat je još više uvećan. Napominjem da su mi početkom godine rađeni virusi cmv igm-negativan igg-negativan hsv 1 igm-negativan igg-pozitivan ebv igm-negativan igg-pozitivan hsv 2 igm-negativan igg-negativan coxsackievirus igm-110u/ml /pozitivan>50u/ml/ igg-300u/ml /pozitivan>100u/ml/ adeno virusi iga-negativan igg-pozitivan. Rezultati hormona rađeni krajem februara su u normali. Rezultati krvne slike od 10. 04 su ck-1626 /10-170/ ldh 677 /220-450/ alp 84 /30-120/ ggt 48 /7-49/ ast 70 /10-37/ alt 98 /10-37/ glu 4. 68 /3. 90-6. 40/ tg 2. 21 /0. 70-2. 00/ hol 4. 32 /3. 10-5. 50/ tbil 6. 2 /0. 0-17. 0/ po uputu gastrologa javila sam se neurologu i svi rezultati su u redu. Ponekada popijem bromazepan a nijedan grugi lek osim propisane terapije ne pijem. Šta dalje? Komšika je imala viruse pre 2 godine koji su se opet aktivirali, povećani su joj rezultati jetre, dobila je modrice po telu i smeštena je na infektivno odeljenje. Bila je stalno samnom i decom u kontaktu pa Vas molim da mi kažete da li je to nešto opasno da bih zaštitila svoju manju decu?
    Unapred zahvalna.

    Odgovoreno: 21. 04. 2009.

Prikazano 2116-2120 od ukupno 2291 pitanja