1. Pitanje broj: #164438

    Postovani,

    devojka ima kandidu u ustima, vagini i digestivnom traktu. Poslednjih 3 nedelje prilikom mokrenja pocelo je da me pecka. Pomislio sam na bakterijsku infekciju i popio sam kutiju Hemomicina i Marocena. Kako sam terapiju popio stanje se pogorsavalo tako sto sam dobio sekret koji je zuto bele boje i curi iz polnog organa. Posumnjao sam na Kandidu i popio sam Fluconal 150mg Posle prve tablete stanje je bilo malo bolje, sekret se smanjio ali peckanje je ostalo. Dao sam urin na urinokulturu i na gljivice. Rezultati su negativni. Posle 4 dana popio sam jos dve tablete dan za danom i sekret je skoro nestao ali peckanje je ostalo. Kako su dani prolazili ja sam uveo dijetu i sada sam ukljucio Nistatin. U medjuvremenu dok sam pod terapijom dao sam bris uretre na kandidu i nalaz je negativan..

    Sada lecim kandidu na jeziku jer imam blage bele naslage i drzim dijetu. Polni organ mi je jako bolan. Osecam kako mi cela Uretra upaljena i uvece dok spavam imam problema gde prilikom erekcije dobijem jake bolove u vidu zarenja koji prodju posto erekcija prestane. Bolovi su prisutni i preko dana. Glavic je jako crven i bolan.

    Sada pijem Nistatin i mazem Kanesten kremu dok u usta uzimam Daktanol.

    Stanje na polonom organu je bolje. Nocas sam posle minimum 6 neprespavanih noci mogao da spavam jer sam polni organ prvo namazao Kanestenom pa sam ga umotao sa prijanjajucom folijom (obrezan sam pa mi sva mast ode na ves). Kako sam ovo poceo da primenjujem bolje se osecam.

    Da li Vam je poznat slucaj ovakve kandidijaze. Da li mozete da mi nesto preporucite za dalje lecenje

    Trenutno nemam osiguranje da bih otisao kod lekara jer smo kolege i cekam transfer za Nemacku jer pocetkom novembra trebam da pocnem da radim.

    Hvala na odgovoru.

    Lep pozdrav, Milos

    Odgovoreno: 25. 10. 2019.
    • Moguće je da je u pitanju urogenitalna kandidijaz i nIsttin n može biti od koriti,mo

      e loaklna primena mikonzola(Dactanol), ali je najopravdaniej uziamti flukonazol 10 dana, po 200mg dnevno u jednoj dnevnoj dozi

Komentari na pitanje: #164438

    • Milos Jumer 25. 10. 2019.

      Hvala na odgovoru. Kako mi se klinička slika pogoršavala našao sam da Balanopostitis odgovara mojim simptomima. Imao sam otok penisa, jako crven glans, bolno mokrenje kao i pečenje. Mažem Triderm, ispiram sa Acidi Borici 3% i stanje se popravilo.

      Otok skoro da nemam ali me brine to što je ostao beličasti sekret. Otok je baš bio vidljiv. Ne znam kako da se rešim sekreta. Na dijeti sam za kandidu .

Ostavite komentar