1. Anksioznost i bolovi

  Pitanje broj: #158614

  Poštovani, par godina patim od anksioznosti, uz povremene napade panike. Poslednjih par mjeseci sam počela osjećati bolove u stomaku, glavobolju, stezanje u prsima itd. Vadila sam nalaze, snimala mozak, sve je u redu. 
  Planiram raditi i ostale nalaze zbog bolova u stomaku. 

  Da li je moguće da se kao posljedica anksioznosti javljaju bolovi i nelagoda u razlicitim dijelovima tijela? 

  Stomak me zbog nadutosti često boli, a kad on prestane počnu bolovi ispod rebara, pa onda zglobovi, pa glavobolja, pa stezanje u prsima. Obicno ide tako u krug. Hipohondar sam, užasno me strah nekih bolesti, stalno razmišljam o tome kako se neka teska bolest siri mojim tijelom i stalno po internetu tražim mogući uzrok bola. 
  I to me sve užasno muči, jedva funkcioniram.

  Odgovoreno: 13. 08. 2018.
  • Poštovana,

   S obzirom da pravi problem neurozene razradjujete i ne otkrivate, ona konstantno generise anksioznost i telesne simptome. U slučaju da se naviknete na jednu vrstu senzacija, neuroticni poremecaj ima tendenciju da se "preseli" da pronadje ono sto ne mozete trpeti i tako nastavi da skreće pažnju dok vi ne odlučite da se pozabavite problemom. 

   Imate poziv da radite na sebi, pa ako ga ignorišete neuroza je tu kao odgovor.

   Pozdrav

  • Ja imam bukvalno iste simptome. I obisla sam sve žive lekare. Nikakvu dijagnozu nemam osim anksioznosti. Ukoliko zelite kontaktirajte me na e-mail ukoliko ce vam biti lakse da sa nekim pricate. Pozdrav svetlana.

Ostavite komentar