1. Injekcije Diprophos - indikacije i pretnje

  Pitanje broj: #12459

  Kako deluju injekcije DIPROPHOS u lečenju reumatskih tegoba, koje su nuspojave i eventualne loše strane te terapije, te koliko često se mogu koristiti?

  Odgovoreno: 11. 10. 2008.
  • Diprophos je betametazon. To je kortikosteroid koji se najčešće koristi za lokalnu terapiju reumatskih stanja. Često se u vidu depo injekcija aplikuje direktno u bolno područje ili zglob. On smanjuje otok sluzokože u zglobu i upalu, pa tako deluje antiinflamatorno.

   Sve ovo zajedno smanjuje bolove i omogućava bolju pokretljivost. Kao i drugi kortikosteroidi mogu imaju moga neželjena dejstva. Sreća kod ovog je što se ipak daje samo lokalno, pa mala količina zaista ode u krv, pa tako i izaziva lokalne neželjene efekte, u vidi iritacije, otoka lokalnih žlezdi ili tkiva.

    

Komentari na pitanje: #12459

  • Koliko dugo sme da se prima diprophos, koliko se prave pauze? Primala sam ga nekoliko meseci i prestala, sada imam užasne bolove u svim zglobovima, najviše prsti na rukama, pete, kukovi i lakovi...

  • Zbog stafilokoke po prvoj dijagnozi, i kandide koja se pojavila zbog velikog broja antibiotika koje sam pio zbog bubuljica po telu, koje su svrbele. Dobio sam diprofost, i sve sa tela se povuklo, međutim posle tri nedelje bubuljice se vraćaju. Koliko puta smem da primam diprofost, jer sam čuo da ne valja zbog nadbubrežnih žlezdi?

  • Injekcija Dipropos mi pomaže u lečenju bolova u zglobovima. Da li može da se prima jednom mesečno, jer toliko održava moju bolju pokretljivost bez bola?

  • Pre 2 meseca sam primila u oba ramena Diprophos 7 mg. Bilo mi je dobro, medjutim, posle mesec i po dana su ponovo krenuli bolovi. Danas sam primila ponovo ali nisu mi stali bolovi kao prvi put - odmah. Videću sutra šta će se desiti.

  • Ja sam se usinuo pre dve nedelje, primao inekcije neke i bilo mi je bolje za 30% i sav bol iz ledja mi je prešo u nogu. Imam nenormalne bolove, juče sam otišao na masažu u Predajane kod neke žene, ona je ruskinja i pomoću masaže vraća uklješten nerv, ali me sada još više boli.

  • Da li bi pomogla Diprofoz ( Diprophos ) injekcija za Pityriasis rosea? Svrab i crvenilo dugo traje već 4 nedelje.

  • Primam Diprofos ( Diprophos ) na 21 dan. Ostala je jos 1 injekcija u septembru. Posle prve sam osetila veliko olaksanje. ( dok je trajalo dejstvo ). Par dana nakon posle druge, počeli su ponovo da me bole laktovi i šake. Bol me budi noću. Pijem i Brufen. Zglobovi na obe šake me bole po ceo dan. Da li da prekinem sa Diprofosom. Cak i osip oko lakata ne prolazi. Kao da nema više nikakvo dejstvo

  • Mesecima imam nepodnošljive bolove. Primila sam injekciju Diprophos ( diprofoz ). Meni su bolovi u donjem delu kičme a injekciju su mi dali kao i obićno u kuk. Da li je dejstvo isto?

  • Imam genartrozu oba kolena, osteoporozu, degenerativne promene na kostima. Jako teško se penjem uz i niz stepenice, punktirano mi je levo koleno i dat diprofos direktno u koleno. Mesec i po dana sam bila kao preporodjena, Čim prodje dejstvo opet kreću bolovi ali se slazem da je bolje sa diprofosom.

  • Koliko dugo se mogu koristiti injekcije diprophos, ako je lekar u i turi odredio th 3 kom na 21 dan. Majka ih dosad nije primala. Koliko dug efekat dejstva traje? Trenutno su prestale sve reumatske tegobe. . Koliko dugo se mogu koristiti bez vecih stetnih dejstava? Hvala

  • Agata Johimstal Nadj 11. 03. 2010.

   Suprug je imao isialgiju, 3 nedelje je primao terapiju: elektro, ultrazvuk, magnet. Bolovi nisu prestajali: niti je mogao da sedi, niti da stoji. Krajem trece nedelje dobio je jednu injekciju diprophos apsolutno je stao na noge i lagano preuzeo sve svoje redovne obaveze. Obezbolio se.

Ostavite komentar