Prof. dr Srđan Pešić

Prof. dr

Prof. dr Srđan Pešić, Prof. dr

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 1164

 1. Postovanje sta znaci termin adstrigento delovanje

  Odgovoreno: 27. 10. 2009.
  • Prof. dr Srđan Pešić

   Poštovani,
   To su lekovi koji mogu u crevima ili na drugom mestu u organizmu na sebe da vezuju bakterije, raspadne produkte ili toksine i da se posle sa njima iz organizma izbace izmetom.
   Pozdrav

 1. Postovani, hocete mi reci koju su simptomi alergije kod koriscenja leka cardiopirin? Hvala

  Odgovoreno: 29. 09. 2009.
  • Prof. dr Srđan Pešić

   Poštovana,
   Kao i kod drugih alergija. Osip po kozi, promene na licu, svrab, peckanje, a u najtezim slucajevima zujenje u usima, poremecej krvnog pritiska, poremecaj vida, nesvestica, problemi sa disanjem, pojava oteklina narocito u predelu glave i dr. U tom slucaju odmah kod lekara, jer moze biti opasno po zivot.
   Pozdrav

 1. Poštovani, pošto imam veoma slab imunitet, tako sam i sad zaradila prehladu. Tj, grlo me boli i steže, uzimam tantum verde tablete. Pitala bih vas da li su one bezbedne i da li ima neželjenih dejstava? Da li je moguće da tablete odu na pluća, kako sam negde pročitala? Hvala.

  Odgovoreno: 29. 09. 2009.
  • Prof. dr Srđan Pešić

   Poštovana,
   Ma ne! Tantum verde je samo antiseptik za usnu duplju. Nema supstancija koje se resorbuju u krv, a kamoli u pluca. Deluje samo lokalno, gde smiruje upalu. Ali ne smete preterivati ni sa njegovom loklanom primenom, samo onoliko koliko je propisano.
   Pozdrav

 1. Dete 8god. Nakon upotrebe presinga je dobilo osip da bih mu nakon toga lek zamenjen aeriusom sto je izazvalo jos jacu reakciju u smislu da se osip pojacao. Interesuje me dali postoji neki drugi antihistaminski lek za decu a da nije iz grupe loratadina i desloratidina pre 4god. Dete je pilo fenergan i nije se dogodilo nista slicno

  Odgovoreno: 29. 09. 2009.
  • Prof. dr Srđan Pešić

   Poštovana,
   Sami ste odgovorili na pitanje. Phenergan, synopen i dr. . . Ali se zbog brojnih nezeljenih efekata ne preporucuju deci ili veoma obazrivo.
   Pozdrav

 1. Poštovani! Da li biste mi mogli odgovorizi na pitanje o nuspojavama koje bi zbog hormona (koje izlučuje hormonska spirala) mogle biti štetne za moju psihu jer sam preboljela prije nekoliko godina depresiju. Sada već cca. 7 godina ne trošim antidepresive i stanje mi je relativno dobro. Da li bi hormonska spirala loše utjecala na moje psihičko stanje?

  Odgovoreno: 29. 09. 2009.
  • Prof. dr Srđan Pešić

   Poštovana,
   Mislim da ne bi. Veoma retko moze doci do nezeljenih efekata ovog tipa, cak suprotno, sredjivanjem hormonskog statusa, cesto se sredi i psihicki status kod zene.
   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 1164 pitanja
Zakažite pregled kod Prof. dr Srđan Pešić