Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (84316)

  1. Postovani, Imam jedan problem koji me muci Vec neko vreme pa vas molim za pomoc i savet.Imam 20 godina i trenutno zivim u Austriji. Da bih vam sve lepo objasnio moram da krenem od pocetka, u najkracim mogucim crtama. Pre godinu ipo dana preciznije Februara 2007. sam uradio hormonoloski test.Test nije bio dobar, otkriven mi je manjak testosterona(1,2 ng/ml).Tada sam imao tacno 130 kilograma.Od tada sam na terapiji koja pokazuje odlicne rezultate, primam inekciju jednom u tri meseca tacnije svakih 12 nedelja!Nivo testosterona se dosta popravio sada je na nekih 5,5 ng/ml.Za svo to vreme Uspeo sam da uz ne nesto preterano muka oslabim 40kg i nastavljam da se spustam.E sada moj problem su zapravo grudi koje su ostale iste kao kada sam imao 130 kg.Napred velike i sa strane (ispod mishke i previse sala). Otisao sam kod lekara, za plasticnu i rekonstruktivnu hirurgiju, kog skoro nisam nista razumeo.A to sto sam razumeo me je prestravilo!Rekao je da ce operacija trajati 3-5 sati pod punom anestezijom.i da ce mi na kraju u grudi staviti dve ili igle ili sipke koje ce ici od jednog coska do drugog(opet napominjem nemogu da definisem lepo jer nerazumem nemacki dobro).Takodje je rekao da ce se one videti posle operacije kada sam bez majce.Nisam razumeo da li ce se videti ispod koze ili napolju ili sta vec!Spominjao je i transplataciju necega i vadjenje nekih zlezda.Posle operacije lezim 1 dan u bolnici i nesmem nista da radim narednih 10-14 dana.Nenosi se steznik koliko sam razumeo.Imam operaciju zakazanu za 22. Novembar.MOLIM VAS da mi razjasnite ovo, recite mi malo vise o ovoj vrsti operacije.Rado bih vam i sliku poslao da vidite moj slucaj, ako opet ne znate o cemu pricam tj. ako ja nisam lepo objasnio, pa da mi vi date neki predlog!Takodje bi mi mnogo znacilo kada bi mi Vi, pokazali neki primer slikom kako to izgleda posle operacije! Operaciju ce izvesti navodno jedan od cenjenijih hirurga u evropi Prim.Univ.Doz.Dr. Rupert Koller. Molim vas za brz odgovor. Sa velikim postovanjem i unapred zahvalan Strahinja Solarevic, str4le@hotmail.com

    Odgovoreno: 24. 06. 2008.
    • postovani Strahinja,
      problem koji imate je resiv i moguce je uraditi operaciju i u nasoj zemlji. Radi se o tome da je zbog manjka testosrterona doslo do bujanja tkiva mlecne zlezde koja je kod muskarca normalno velicine lesnika do manjeg oraha, a kod vas je doslo do bujanja tkiva mlecne zlezde i to se zove ginekomastija. Naravno da u tom slocaju pored zlezdanog tkiva u predelu dojke postoji i masno tkivo koje moze da se prostire i prema pazduhu.Operacija koja se izvodi radi se u opstoj anesteziji i traje jedan do dva sata. Rez na kozi kojim se pristupa tkivu izmenjene zlezde se pravi na spoju bradavice i koze. Ako je visak koze veliki mora da se uradi uklanjanje viska koze sto bez pregleda i razgovora sa pacijentom ni jedan lekar ne moze da tacno isplanira. Oziljci posle peracije su vidljivi neko vreme u vidu crvenkaste linije koja vremenom bledi. Nema nikakvih zica, sipki niti cega drugog. Operacija kojoj zelite da se podvrgnete u klinici u kojoj radim kosta oko 100000 dinara (to je oko 1200E)

  1. Zelela bih da uradim abdominoplastiku posle dve trudnoce, pa molim da mi napisete gde se to moze uraditi u Nisu, koliko kosta operacija u slucaju da se radi samo zatezanje koze a koliko ako se krate i misici. Koliko traje oporavak i koliko je stanje posle operacije bolno, te posle koliko vremena je moguc povratak na redovan posao, koji je sedeci. Da li ovakve operacije mogu ici na teret socijanog i pod kojim uslovima. Unapred hvala.

    Odgovoreno: 19. 06. 2008.
    • postovana sonja
      abdominoplastiku mozete uraditi u nekoj od privatnih klinika u nisu, ako i u klinickom centru. na teret socijalnog moze se operisati samo pacijentkinja koja ima kilu na trbusnom zidu ali se pri tme ne radi abdominoplastika.. Cena u klinickom centru za tu operaciju je 120000 dinara. Sto se tice postoperativnog toka on zavisi od opseznosti operacije i vazno je da se konci uklanjaju posle dve nedelje i da se nosi pojas na trbuhu najmanje dva meseca. Tri meseca se ne smeju raditi tezi poslovi Sedeci posao mozete obavljati posle dve do tri nedelje. s postovanjem

  1. Da li je plastičnu operaciju smanjenja grudi moguće obaviti u nekoj od državnih ustanova, i kolika je okvirna cena takve procedure?

    Odgovoreno: 14. 06. 2008.

    • Operacija smanjenja grudi radi se u kliničkom centru u Niše i radi se sa uputom za lečenje u bolnici. Za pacijente koji su sa teritorije regiona Nis nije potrebna overa uputa u socijalnom zavodu, a za pacijentkinje drugih filijala zdravstvenog osiguranja potreban je overen uput za bolničko lečenje. Pre operacije obavezno je uraditi mamografiju i ultrazvucni pregled da bi se u toku operacije uklonile i eventualno prisutne ciste iz tkiva. Sa overenim uputom operacija je besplatna a ako pacijentkinja ne poseduje takav uput cena operacije, anetezije i bolniČkog lečenja je oko 70000 dinara.

  1. Postovani dr, pre 6 meseci sam ubrizgala u gornju usnu nesto manje od 1cm3 hijaluronske kiseline;2 meseca nakon ubrizgavanja usna mi je jako otekla i to je trajalo 2-3 dana,tada sam samo stavljala led.To se isto desilo i pre nekoliko dana,evo 6 meseci nakon ubrizgavanja, opet mi je usna jako bila otekla,ali sada je prilicno spalo posto sam po preporuci dr dermatologa (jer nisam u mogucnosti da se obratim doktoru koji je to radio)pocela piti antibiotik.Napominjem da je ovom otoku usana u oba slucaja prethodio virus gripa i temperatura.O cemu se to radi kod mene, da li o nekom imunoloskom problemu,infekciji, da li je potrebno neko dodatno ispitivanje ?Sta da radim ako se to opet ponovi?Hvala

    Odgovoreno: 11. 06. 2008.
    • postovana sladjana,
      ubrizgavanje hijaluronke kiseline u usne je u principu intervencija koja ne bi trebala imati nezeljene reakcija koje ste vi naveli. Medjutim retko je moguce da se pojavi reakcija pracena otokom u stanjima pada imuniteta (virusna infekcija i temperatura) ako postoji sklonost organizma za alergijskim reakcijama na ubrizgani materijal licno smatram da se nece vise javljati otok na usnama jer se hijaluronska kiselina u principu resorbije za vreme 6 do 9 meseci. Ako planirate ponovno uvecavanje usana, predlazem vam da ne primenjujete hijaluronsku kiselinu nego neki drugi preparat.

  1. Problem hrkanja
    Pitanje broj: #6411

    Koja od specijalističkih grana i na koji način rešava problem hrkanja?

    Odgovoreno: 09. 06. 2008.
    • Problem hrkanja je veoma veliki, naročito za onog ko sluša hrkanje. Hrkanje nastaje zbog problema sa mekim nepcem i postoje velike studije koje su pokušale da nadju razloge hrkanja i način lečenja. Najkonpetentniji specijalisti za taj problem su otorinolaringolozi.

Prikazano 2091-2095 od ukupno 2100 pitanja