Da zakažete pregled pozovite 063/687-460

Zakažete pregled 063/687-460

Najnoviji odgovori (79025)

  1. Postovani, zbog heterozigota za mthfr, bockam se fraxiparinom 0, 4 u stomak od pre trudnoće, tj. Transfera posle vto. Sada sam usla u 6. Mesec trudnoce. Interesuje me kad mogu promeniti mesto bockanja, gde, u ruku ili nogu, (jel vise ne mogu u stomak, mnogo me boli i imam prepuno čvorova, nema vise gde) , i da li ce ta promena mozda umanjiti dejstvo fraxiparina, da nesto ne iskomplikujem? Inace mi je krvna slika dobra: vreme krvarenja 2'30, vreme koagulacije 8'30, d-dimer=0. 1 (do 0, 3mg/l) . . . Hvala unapred. . .

    Odgovoreno: 09. 05. 2017.
  1. Poštovani, 

    Molim Vas za savet u vezi sa sledećim. Imam dijagnostikovanu trombofiliju faktor v laiden i ne znam smem li popiti pilulu za dan posle? Moj hematolog je po dijagnostikovanju trombofilije sugerisio izbegavanje bilo kakve hormonske terapije ali ja nisam spremna sada za trudnoću a tokom odnosa prezervativ je pukao i sada sam u potrazi za što bezbolnijim rešenjem. 
    Hvala puno! Milica

    Odgovoreno: 23. 04. 2017.
  1. Limfni čvorovi na vratu
    Pitanje broj: #151321

    Poštovani, 

    Problem se javio pre dva meseca u vidu limfnih čvorova na vratu. Šaljem zaključak izveštaja posle biopsije. Molim da mi malo pojasnite o čemu se radi i koliko može biti opasno. Prisutna je slika nekrotizujuće limfadenopatije (kikuchi tipa, nekrotizujuća i limfohistocitna slika). Nije dokazan b ili t limfom, dok prisutna atipija histiocita odnosno dendritičkih ćelija unutar nodus donekle sugeriše histiocitnu neoplazmu. Treba pratiti pacijenta (nema podataka o veličini tumora)

    Odgovoreno: 23. 04. 2017.
  1. Tumačenje laboratoriskog nalaza
    Pitanje broj: #151411

    Poštovani,

    Zbog čega na svako ispitivanje i pored čajeva, lekova i šta sve ne znam čega, rezultat mi je: epitelne kletke su - i kristali.
    O čemu se može raditi?

    Odgovoreno: 23. 04. 2017.
  1. Tumačenje nalaza krvne slike
    Pitanje broj: #151900

    Poštovani,

    Šaljem vam nalaz krvne slike

    Sava Smudja iz Novog Sada

    Odgovoreno: 23. 04. 2017.
    • Poštovani,

      Niste ništa napisali o eventualnim tegobama koje imate. Da li možda imate otoke po zglobovima, naročito stopala? Da li imate problema sa stolicom i da li su trombociti i ranije bili povišeni? Da li ste u bliskoj prošlosti imali infekciju? Iz nalaza koje ste poslali evidentano je da su leukociti, kao i trombociti povišeni uz proteinuriju i povišene vrednosti azotnih produkata i mokraćne kiseline. U svakom slučaju je potrebno dalje ispitivanje bubrežne funkcije, kao i pregled hematologa. Uzimajte optimalnu količinu tečnosti - vode i pridržavajte se higijensko dijetetskog režima: restrikcija unosa soli i manje proteina.

      Pozdrav

Prikazano 6-10 od ukupno 807 pitanja