1. Trening posle duže pauze

  Pitanje broj: #121197

  Imam 22 godine i duže vreme se nisam bavila fizickom aktivnošću. Počela sam aktivno da vežbam pre 14 dana i vežbam svakog dana po 50 min. Uglavnom je to zumba u trajanju od 25 minuta. Nakon toga radim dosta čučnjeva u cilju uklanjanja celulita i trening završim vožnjom sobnog bicikla minimum 15 minuta, nekad i duže. Primetila sam da svaki trening sve teže i teže završim. U početku nisam imala nikakvu slabost u telu, znojila sam se mnogo, ali mi je veoma lako islo. Sada se i znojim mnogo i osećam slabost u mišićima i u telu. Da li bi trebalo da smanjim treninge na po 3-4 puta nedeljno ili treba da nastavim tim tempom dok mi se organizam ne navikne? I primetila sam da su pčceli mišići da mi se oblikuju, ali bez gubitka kilaže, a mrsavljenje mi je cilj. Da li radim nešto pogrešno? Pozdrav

  Odgovoreno: 29. 01. 2019.
  • Poštovanje,

   preporučujem da smanjite fizičku aktivnost na nedeljnom nivou tako što ćete imati maksimalno 4 treninga. Osećete slabost, jer ne dozvoljavate telu da se dovoljno odmori. 

   Kada posle duge pauze odlučite da se aktivirate, tri treninga nedeljno su dovoljna. Nakon nekog vremena možete da uključite četvrti treining pa onda i peti. Pet treninga na nedeljnom nivou je maksimum za rekreativce.

   Ne brinite što kilogrami na vagi stoje, nekad se dešava da u prvih mesec dana odu gore ali da se obimi smanje. Na kraju vaga nije ni bitna, već izgled (oblik), pa savetujem da se prate obimi, a ne vaga.

Ostavite komentar