Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (84316)

  1. Poštovani,
    Dete mi boluje od dijabetesa tip 1. Ima 13 meseci, oko 9,5 kg. Već nedelju dana ima visoke glikemije, za ručak do 16, a za večeru i do 20mmol. Uveče prima 0,5 insulatarda i jutarnja glikemija je uglavnom dobra, nekad i niža. Ujutru je primala 5 insulatarda, sada smo ga povećali na 7. A actrapid samo po potrebi i to 0,5 preko 15mmol ili 1 jedinica preko 20mmol. Jutros je dobila 7 Insulatarda i 0,5 actrapida. Glikemija je bila 6,4. I pored toga za ručak je opet imala 17,7mmol. Pre nedelju dana je primila mmr vakcinu, nije imala nikakve reakcije na nju i nema neke infekcije. Molim Vas da mi odgovorite šta da promenim u terapiji? S obzirom na kilažu, ne znam koliko smem da joj povećavam doze.
    Hvala!

    Odgovoreno: 04. 05. 2009.
  1. Draga doktorka,
    imam sina 15 godina i već duže vrijeme posjećujemo ljekare u Banja Luci, ali do sada smo radili samo testove kako bi sve to prvjerili. Moj sin ima problem sa mikro penisom i niskim rastom, odnosno nedosatatak hormona rasta!!!
    Pomozite nam....
    Hvala unaprijed

    Odgovoreno: 30. 11. 2008.
  1. Mom dečaku je konstatovana Dg NANOSOMIA. On sada ima 14 godina, visok je 140 cm, ravnomerno razvijen, veoma inteligentan. Na Institutu za majku i dete posle brojnih analiza konstatovano je po uradjenom ITT testu da ne postoji deficit hormona rasta. Lekari kažu da je sa njim sve u redu i da je nizak rast verovatno nasledan (visina majke 160 cm, oca 177 cm). S obzirom da postoje mnogo niži ljudi od mene i supruga, a deca su im u granicama normale za taj uzrast, a moje je dete ispalo iz donje krive, zanima me da li postoji još nešto što bih mogla da uradim, jer dete već pocinje da ima kompleks. Zaista je ogromna razlika izmedju njega i njegove generacije. On raste godisnje oko 3-4 cm ,a ostala deca po 15-20cm. Napominjem da dete još nije ušlo u pubertet.
    Hvala

    Odgovoreno: 21. 09. 2008.
  1. Postovana doktorko, Molim vas za savet> moja cerka ima 13 godina, blago povecanu tel. tezinu 25,5kg/m2, i pojacanu maljavost, zbog cega sam je i odvela na IMD u Bgd-u kod dr Stankovica. Rezultati hormona su u pokazali povecanu vrednost prolaktina (1350), pa je uradjen profil prolaktina i rezultati su bili : 8h 2.230, 11h 2130, 13h 1560. Sve ostale analize hormona, secera i ultrazvuk gin. su u redu. Interesuje me vase misljenje - da li je za dete ovog uzrasta lecenje tbl. Bromokriptinom ili necim sl. opasno u nekom drugom smislu tj ako se sredi nivo prolaktina, da li ce to prouzrokovati nesto lose u isto vreme. Terapiju jos nemamo jer treba sa ovim rezultatima tek da idemo kod dr Stankovica.

    Odgovoreno: 18. 08. 2008.

Prikazano 6-9 od ukupno 9 pitanja