1. Zujanje i bol u uhu

  Pitanje broj: #116569

  Poštovani,

  Pre godinu dana mi je počelo zujanje u levom uvu i od tada ga imam konstantno. Nekad je to jače nekad slabije, ali problem je što mene boli i uvo, tj. nekako imam osećaj kao da su mi uši tj. uvo zapušeno od unutra pa čujem samu sebe kad prićam, slično kao kad zapušim oba uveta pa nekako čujem svoj glas u sebi. Imam i nekakav osećaj žarenja u uhu i kao da imam nešto u glavi u uhu da mi stoji. Radila sam audiometriju i timpanometriju. Nalaz super. Samo mi je malo uvučena bubna opna u levom uvu. Inače pricam o levom uvu. Pre 17 godina sam operisala oba uha gde su mi stavljene cevčice. Imam 29 godina. Uz to imam i glavobolje, najčešće u potiljačnom delu. U poslednje vreme sam jako osetljiva na jak zvuk, počne me onda boleti uvo i zujanje se pojačava. Radila sam i rtg vratne kičme, nalaz je da je početno suženje 6. i 7. pršljena. Zanima me koje mi preglede jos preporučujete? Da li to može da ima veze i sa viličnim zglobom, pošto me tu boli kod uha baš gde je taj zglob?

  Odgovoreno: 29. 05. 2013.

Komentari na pitanje: #116569

  • Poslednjih 8 meseci imam bol i iza uveta i osecaj da me uvo zapuseno..Nekad osecam i bol ispod uveta ali redje. U zadnji dva meseci pocinje i bol iza desnog uveta ali manje. Lekovi za bolove ne ublazuju bol. Molim za savet.

  • Poslednja 2-3 meseca imam bolove i svrab u usima i bol ispod uha na dodir. Takodje imam osećaj da mi je desno uho zapušeno. Bol i osetljivost u predelu sinusa i vilične kosti. Radila sam preglede kod ORL specijaliste i dali si mi sprej za nos i tablete za alergiju. Pre toga sam pila i antibiotike. Međutim, stanje je i dalje isto. Bol u uvetu je i dalje prisutna i smetaju mi jaki zvukovi. Molim Vas za savet

Ostavite komentar