1. Adenoidne vegetacije

  Pitanje broj: #145117

  Poštovani,

  Na osnovu ct snimka, doktor mi je konstatovao prisustvo adenoidnih vegetacija prema torusima eustahijeve tube. Šta to tačno znači?

  Odgovoreno: 11. 03. 2016.

Komentari na pitanje: #145117

  • Prim. mr sci. med Dušanka Milošević 25. 03. 2016.

   Poštovani, hronicni mastoiditis se ne operise. Žao mi je što vam se zakoplikovala situacija. Endoskopija nosa se radi pre operacije u lokalnoj anesteziji da bi se stekao bolji uvid u nečije probleme.  Pozdrav

  • Pa oni su mi zakazali za operaciju septuma sa endoskopijom nosa tube. I opet, šta ako bol ne prestane. S obzirom da su pobili dijagnozu radiologa otohirurzi, ispadne da posle treba i mastoid da operišem a bol se nastavlja do tad. Iskreno jako nam je loše zdravstvo i lekari. Žao mi je što to moram da kažem. Da nemam problema ne bih ni znao, ovako znam.

  • Prim. mr sci. med Dušanka Milošević 14. 03. 2016.

   Poštovani, najverovatnije početak problema je u devijaciji nosne pregrade i vegetacijama koje zatvaraju otvore. Tube. Dakle zapušenost uva je posledica pretohno pomenutih problema a hronični mastoiditis nema nikakav značenje najčešće jer je to veoma čest nalaz kod odraslih osoba. Problem je akutni mastoiditis. Srdačan pozdrav

  • Imam 27 godina, tegobe su zapušena jedna nozdrva načisto, devijacija nosa postojeća duže godina, hronični mastoiditis, s tim sto je doktorka profesorka rekla to za treći krajnik prisutan ka otvorima e. Tube, takodje me muči i osecaj zapušenosti u uvetu sa iste strane gde je i devijacija i zapušenost. Šta znači to za treci krajnik da ću morati da ga operišem. Da li to znaci da se od jednog problema u šupljinama napravilo više?

  • 27, tegoba nije vezana za to vec hron. Mastoiditis, samo su mi ovo sada naveli, nemam tegoba sa krajnikom.

Ostavite komentar