1. Simptomi infekcije helikobakterijom

  Pitanje broj: #140400

  Imam problema sa zatvorom, nadimanjem i učestalim gasovima oko godinu dana. U maju sam radila test na helikobakteriju i bio je blago pozitivan. Inače nemam bolove u želucu i tipične simptome koje izaziva helikobakterija, već samo gore navedene.
  Pila sam terapiju Orvagil 2x2 sedam dana, Amoksicilin 2x2 sedam dana, BioGaia 1x1 deset dana, a nakon eradikacione terapije Soltrik 100mg 2x1. Trudila sam se da ishrana bude što pravilnija. Prije oko mjesec dana sam ponovo radila test na helikobakteriju i bio je jako pozitivan.
  Od terapije sam pila: Acipan 20mg tablete, Orvagil tablete 500mg 2x1 posle jela 5 dana, Zymbaktar 500mg posle jela 7 dana, Nistatin 3x1 posle jela i Meteospasmyl, a kod nadutosti, umesto njega, Flobian. Ponovila sam analize krvi i stolice, uz test na celijakiju, i sve je u redu, ali su simptomi i dalje isti.  Pijem dosta tečnosti i tečnu hranu.
  Poslednje stolice su mi bile čvrste, u vidu brabonjaka, i primjetila sam malo svježe krvi u tragu. Da li je moguce da helikobakterija izaziva sve ove simptome?

  Odgovoreno: 25. 09. 2015.

Ostavite komentar