1. Holesteroloza žučne kese

  Pitanje broj: #133424

  Poštovani
  molila bih za pomoć i odgovor. Ja imam gastritis, često kandidu kao i proširena creva i gasove. 
  Poštovani, meni je kolonoskopijom utvrđen ibs. ono što me brine jesu već 2 meseca skoro mučnine i nemam neki apetit. A i ne hranim se pravilno. I osećam bol ispod desnog rebra koji nekad i peče i širi se prema slabinama u leđa. 

  Ultra zvukom je vidjeno: jetra promera oko 12cm, nesto svetlije eho strukture očuvanog protoka. Žucna kesa duplo presavijena sa ivičnim prosijavanjem bez jake akustičke senke te se ne isključuje početna holesteroloza. Oba bubrega sa mikrokalkulozom desni sa blago proširenim krvnim sudovima u hiulusu. Vena porte sa gušćim sadrzajem krvi. Aorta nije prosirena. U srčanoj kesi veoma mala kolicina tecnosti. Pankreas jasno konstruisan blago voluminozan. Slezina promera oko 11cm. Bez fokalnih promena. 

  Poštovani, da li to u vezi žučne kese znači da je počeo da mi se stvara kamen i da od toga imam ove tegobe. Tako mi je nešto doktor rekao. Krvna slika je ok. Samo za razliku od pre 2 meseca meni su enzimi jetre i pankreasa veći, ali u granicama normale pa se bojim da nije nešto zbog toga. U-amilaza mi je169, a bila je 102. A ser. amilaza je 77, a bila je 70. Dok je ast 25, a alt18. I mokraća mi je više kisela. 

  Molim vas recite mi da li je sa jetrom i pankreasom sve u redu? I da li je ovo posledica žučne kese? Molila bih brzi odgovor inace sve anize su u redu. Poslacu vam ako mogu sliku zučne kese. 
  Hvala unapred.

  Odgovoreno: 24. 12. 2014.

Ostavite komentar