1. Radikalna operacija dojki

    Pitanje broj: #131927

    Radi se o mojoj mami. 1950 godište. Imala je pre 20 god operaciju dojke radikalno. Kontrole od tada do danas bo. Sada su ustanovljene promene na jetri. Na VMA uradjen MSCT abdomena
    Sledeci sadrzaj molim da nam razjasnite: Radjen sa i. V.I per os datim k.s jetra heterogene strukture sa znacima masne infiltracije i zonama poremecene perfuzije. U jetri veci broj ekspanzivnih fokalnih lezija, velicine do 4cm, pojedine od ovih lezija centripetalno, lakunarno postkontrastno pojacavaju denzitet, sto bi odgovaralo hemangiomima. Medjutim, jedan broj od ovih promena od kojih je najveca u vi segmentu heterogeno povecava denzitet i narusavaju spoljnu konturu jetre te su suspektne na promene tipa hcc. -a i sekundarnih depozita. Nema znakova bilijarne dilatacije. U hilusu jetre barem jedna uvecana lgl velicine do 19mm. U levom nadbubregu lipom dijametra oko 2,5 cm. 
    Unapred hvala na odgovoru.

    Odgovoreno: 02. 02. 2015.
    • Poštovana,
      Opis medicinske dokumentacije vaše mame govori da osim promena u smislu hemangioma (što je po pravilu bez većeg kliničkog značaja) ima i promene sumnjive na širenje njene osnovne bolesti (tu dojke), pa čak i pojavu druge vrste tumora ( malignog tumora jetre sa sumnjivim promenama u limfnoj žljezdi neposredno uz jetru). 

      Porazgovarajte sa njenim doktorom koji je uradio ove analize o potrebi daljih ispitivanja, upućivanja na konzilijarni pregled radi odluke o vrsti terapijskog pristupa i dr)
      Pozdrav

Ostavite komentar