1. Tamsol upotreba

    Pitanje broj: #89866

    Molim doktora urologa da mi odgovori. Već 8 meseci pijem lek tamsol za prostatu, pio sam ga 3 meseca pa su mi urolozi produžili uzimanje za još 6 meseci ukupno 9. Da li mogu imati zbog tako dugog uzimanja leka bilo kakve posledice sa prostatom, seksualnom disfunkcijom, pojavom karcinoma ili bilo koje druge ozbiljene negativne posledice, izuzev kardiovaskularnih koje su spomenute u upustvu?
    Unapred se zahvaljujem.

    Odgovoreno: 09. 11. 2011.
    • Poštovani,
      Tamsol -blokator alfa adrenergičkih receptora na glatkim mišićima prostate i vrata bešike
      smanjuje tonus navedenih mišica čime se dizuričke tegobe smanjuju. Ovaj lek ne deluje na
      volumen prostate. Zbog ovog efekta i uzgrednih propratnih dejstava, lek ne treba davati duže od šest meseci.
      njega treba kombinovati sa inhibitorom 5 alfa reduktaze /dutasterid a moze i finesterid/ sto je bolja
      varijanta jer ovi lekovi smanjuju volumen prostate.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #89866

    • Poštovani Dugo, možda 15 godina pijem Tamsol. Svi dosadašnji rezultati PSA su bili vrlo dobri, veličina prostate, veličine oraha, mlaz urina dobar ,pražnjenje dobro ali sam imao problem sa ejakulacijom koja je bila bolna i skoro bez sperme, a posle svrgavanja pojavljao se bol od desnog testisa do prepone i pozadi karlice (i trajao oko 5-6dana, nakon odnosa). Urolog mi je promenio Tamsol za lek "datust od0,5mg i lek prostate potencijal. Trenutno imam slab mlaz mokraće i slabo pražnjenje bešike, a prostata se uvećala na 43x35 mm. Šta činiti? Unapred hvala.

    • Поштовани, имам проблем са учесталим мокрењем тј, инперативним мокрењем, без дифузије - констатација мог уролога. Добио сам да пијем два лека Urotec caps 4 mg и 1x1 Prostamol uno 1x1. Моје питање се односи да лу ћу имати неке нус појаве и да ли би требало да урадим још неке додатне анализе пре почетка коришћењеа лекова? Унапред, хвала

    • Tamsol i beneprost, da li je dobra kombinacija? Unapred zahvalan.

    • Molim lekara da mi objasni da li mogu zajedno da se koriste lek caveda i beneprost? Lekar mi je izbacio cavedu a propisao beneprost, a caveda mi je bila fantastična. Dobar mlaz, odlična erekcija i slično. Imam benigno uvećanje prostate

    • Uzimam Urorec 8.mg nakon sexualnog odnosa, sperma mi ne izlazi a doživljavam orgazam. Interesuje  me vaše mišljenje, mora li to tako ili je nešto drugo u pitanju?Srdačan pozdrav.

    • Pitanje da li je dobra kombinacija tamlosa i proskare 5mg? Tamlos koristim više od godinu dana osećam propadanje u predelu srca sa leve strane da li je to di tamlisa?

    • Poštovani, urolog mi je za regulisanje mokrenja prepisao tamsol, rekao je da ne brinem sti pise da je samo za muskarce, volela bih da cujem i vase misljenje, da li je u redu da tamsol piju i zene? Srdačno Milica Grujic.

    • Imam esirihiju i bolove u besici Moj urorog mi je dao tamsol Jel mi mozete reci jel ce mi pomoci taj lek

    • Ранко Динић 19. 11. 2016.

      Poštovani, moja pitanja su:
      1. Dugo sam pio tamsol i zerlon; kontraindikaci: dobio sam ginekomastiju i impotenciju, već duže od 3 godine. Da li je to od zerlona i da li se posledice mogu eliminisati?
      2. Nvedite precizno koja je razlika između tamsola i betamsola? Duže od 10 dana pijem tamsol i osećam probode u predelu srca sa leve strane. Da li je to posledica terapije? 

      Unapred zahvalan

Ostavite komentar