1. Tamsol

    Pitanje broj: #12446

    Da li TAMSOL lek mogu koristiti i žene i  koja je razlika između Tamsola i Alhapresa, koji je manje štetan?
    Unapred hvala

    Odgovoreno: 11. 10. 2008.
    • Tamsol je tamsulosin. To je lek koji se primarno koristi za lečenje benigne hiperplazije prostate. On je antagonist alfa 1 receptora u prostati. Nije indikovan za lečenje hipertenzije, jer blokira podtip ovih receptora samo u prostati, pa nema logike da ga žene koriste. Alphapres je takođe blokator ovih receptora, ali u krvnim sudovima, on je doksazosin. To znači da se može koristiti i za lečenje hipertenzije, pa i kod žena.

Komentari na pitanje: #12446

    • Koristim Tamsol 0,4 mg već 2 godine. U zadnje vrijeme nakon uzimanja lijeka javlja mi se glavobolja i vrtoglavica. Molim Vas, šta mi predlazete - da pauziram uzimanje ovog lijeka ili eventualno zamjenu drugim lekom za prostatu. Hvala Vam. Pozdrav!

    • Molim Vas da mi odgovorite koliko dugo koristiti lek Tamsol? Hvala!

    • Zbog otežanog mokrenja , lekari mi propisuju tamsol. Koristim ga 2 godine i deluje veoma uspešno.( žena sam )

    • Poštovani,
      Imam kamen *8, 2mm koji je tek izašao iz bubrega i tek mu preostaje dug put do izlaska. Stvara mi velike bolove, izmedju ostalog u hitnoj doktor mi je rekao da kupim tamsol.
      Kako sam žensko i nemam problem sa prostatom, da li da koristim ovaj lek? 

    • TPLICIC ALEKSANDAR 21. 10. 2009.

      Molim da mi date informacij da lj smem da pijem tamsol 0,4. Ovo zato jer imam povecani kreatenin iurea do310 max i 15 ureu imam uvecanu prostatu. Dosada sam pio alphpres 2mg

Ostavite komentar