1. Hemangiom na jetri koji raste

  Pitanje broj: #165316

  2018. godine mi je otkriven hemangiom na jetri, tada je bio 13,5 mm. Pre nedelju dana sam radila kontrolu i sada je veličina 17x15 mm. Koji su dalji koraci i šta mi preporučujete? 

  Odgovoreno: 18. 04. 2020.
  • Poštovana,

   obzirom da je prvi put data jedna dimenzija a drugi put je meren u dve dimenzije, verovatnije da nije ni došlo do klinički bitne progresije dimenzija.

   Ultrazvučne kontrole na godišnjem nivou bi Vam bile dovoljne, a ukoliko želite da se rasteretite uradite MR pregled jetre. Hemangiomi jetre su dobroćudne promene.

   Veliki pozdrav,

   dr Ivana Kostadinović, radiolog

Komentari na pitanje: #165316

  • U januaru ove god su mi otkrivena dva hemangioma u jetri dijametara 18x14 mm i 51x44 mm.Druge fokalne promene u jetri ehonosonografski nisu uočene. Kontrola mi je zakazana za godinu dana. Prelezala sam korona virus pre dve nedelje, pila sam Midol do prekjuče. Pre par dana sam počela da osećam da me ponekad zaboli u predelu zadnjeg rebra sa desne strane stomaka. Najčešće to osetim kada duboko udahnem. Da li možda Midol može da izazove taj bol koji sam od pre par dana počela da osećam? Unapred hvala, Zorana

Ostavite komentar