Dr Ivana Kostadinović

Specijalista radiologije

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Dr Ivana Kostadinović je specijalista radiologije iz Beograda. Stalno se usavršava i radi na svom obrazovanju iz ove oblasti.

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 108

 1. Poštovani, Snimak pluća muškarca 1969. godište, nalaz i mišljenje doktora je: RTG pulmo PA Donja plućna polja smanjene transparencije, bez jasno vidljive konsolidacije plućnog parenhima. Kosto frenični sinusi tehnički odsečeni.

  Da li možete da mi kažete o čemu se radi i kako poboljšati stanje?

  Odgovoreno: 20. 01. 2021.
  • Dr Ivana Kostadinović

   Poštovana,

   volela bih da ste mi napisali zbog čega je pacijent slikao pluća,da li kašlje i da li ima povišenu telesnu temperaturu,odnosno da li je testiran na korona virus.

   Ukoliko je pacijent pozitivan na koronu,sa ovakvim nalazom pluća bilo bi dobor da se obavi pregled Pulmologa kao i skener pluća,da bi se videlo zbog čega je prisutno smanjenje transparencije pluća u donjim poljima.

   Svakako nalaz mora tumačiti lekar uz uvid u kliničku sliku pacijenta.

    

   Veliki pozdrav,

   dr Ivana Kostadinović

   raiolog

 1. Poštovani, dobila sam nalaz od doktora koji zbog date situacijom sa koronom nije ni stigao da mi učita, samo mi je dao nalaz u kojem piše: Jetra je urednog smještaja, primjerenje veličine, homogene, ehogenije strukture parenhima bez sada jasno izdvojenih patoloških fokalnih area. Žučni mjehur presavijena sa intraluminalo nešto gustog punktiformnog sadržaja, a bez sada eho sigurnih znakova ektazije žučnih vodova. Pankres i slezena primjereni. Bubrezi urednog smještaja, primjerene veličine, primjerene širine aktvinog parenhima, mjestimičnonaglašenih kaliksa bez znakova ektazije kanalnog sistema. Kortikomedularna granica primjerena. Mokraćni mjehur postupalno naglašene, edematozne stjenke ispunjene sa nešto gustog sedimenta. Slobodne tečnosti tokom pregleda se ne utvrdi. Hvala

  Odgovoreno: 20. 01. 2021.
  • Dr Ivana Kostadinović

   Poštovana,

   ovako opisani nalaz može da ukazuje na  upalnu mokraćne bešike.Potrebno je da date urin na bakteriološku analizu kao i analizu sedimenta urina i sa tim nalazima da se javite Urologu.

    

   Veliki pozdrav,

   dr Ivana Kostadinović

   radiolog

 1. Poštovani,

  S obzirom da muž i ja planiramo bebu,a za 10 dana mi je zakazana intravenska urografija,zanima me da li treba da prestanemo neko vreme sa pokušavanjem pravljenja bebe(zbog zračenja)? Da li je potrebno preskočiti jedan mesec NAKON snimanja ili zračenje ne bi trebalo da ima uticaj na začeće?

  Hvala unapred. Pozdrav!

  Odgovoreno: 18. 01. 2021.
  • Dr Ivana Kostadinović

   Poštovana,rendgensko snimanje ne može štetno uticati ,sem ako ste već trudni,onda svakako ne bi trebalo da radite ispitivanja gde bi ste bili izloženi zračenju.

   Prilikom ovog snimanja potrebna je primena intravenskog kontrasta,tako da ne bi trebalo ni to da bude prepreka,ali proverite sa proizvodjačem dali ima nekih posebnih naznaka.

    

   Veliki pozdrav,

   dr Ivana Kostadinović

   radiolog

    

 1. Poštovani,
  da li možete da pročitate nalaz i pojasnite, hteli bismo da čujem vaše mišljenje.

  Odgovoreno: 17. 01. 2021.
  • Dr Ivana Kostadinović

   Poštovani,

   ovakav nalaz ukazuje na stanje nakon zračne terapije koja je sprovedena kako bi se lokalno uznapredovali tumor rektuma preveo u moguće operativni.Takodje je izvesno da nema udaljenih metastaza ,odnosno da ni sam tumor nije porastao,ali lokalni nalaz i dalje ukazuje na proširenost tumora vam granica rektuma,što će hirurgu značiti da se mora učiniti radikalna operacija ili sprovesti dodatne terapije.

   Trebalo bi pacijenta prikazati Konzilijumu kako bi se donela odluka o daljem lečenju.Obzirom da se radi o starijoj osobi ,i kako nalaz ukazuje na obostrane pleuralne izlive(tečnost u plućnoj maramici),bilo bi dobro konsultovati i Kardiologa,jer se može raditi i o popuštanju srca ,a to bi sve trebalo sanirati pre započinjanja dalje terapije ili pre planirane operacije.

   Veliki pozdrav,

   dr Ivana Kostadinović

   radiolog

 1. Postovanje ,Imam 27 god,jedan porodjaj,dete od tri godina koje sam dojila 17 meseci. Radila sam Uz grudi,doktorka mi je rekla da su mi grudi prepune limfnih zlezdi,ali kao nema razloga za brigu,samo redovne kontrole.Kada sam je pitala sta je to,rekla mi je da su mlecni kanalici prosireni i da zbog toga mora da se prati.Sta prestavljaju te zlezde,i zbog cega je takvo stanje.Da li je to nesto opasno i za brigu.Doktorka je pomenula i da u drugoj trudnoci insistiram sto vise na dojenje da bi doslo do razgradnje.Zanima me vase misljenje u vezi toga.Unapred hvala

  Odgovoreno: 17. 01. 2021.
  • Dr Ivana Kostadinović

   Poštovana,

   u dojkama se ne nalaze limfne žlezde nego normalno žlezdano tkivo dojki,koje se uvećava u trudnoći pripremajući se za dojenje bebe.Normalna širina mlečnih kanalića je od 3 do 5mm,i ukoliko je simetričan nalaz u obe dojke,nema mesta za brigu.

   Ovakav nalaz bih ja rekla da je normalan za Vaše godine.

   Jednom godišnje radite ultrazvučne preglede.

    

   Veliki pozdrav,

   dr Ivana Kostadinović

   radiolog

Prikazano 1-5 od ukupno 108 pitanja
Zakažite pregled kod Dr Ivana Kostadinović