1. Povećanje grudi i usana

  Pitanje broj: #54730

  Želim da povećam grudi, pa me zanima zašto većini mojih drugarica (koje su uradile ovaj zahvat) , grudi idu nekako mnogo sa strane. Od čega to zavisi? Od konstitucije, veličine prirodnih grudi, veličine implanta, metode? I drugo što me zanima, tiče se uvećanja usana: kojim materijalom je najbolje (pitam, jer su cesto usne krive i kao da imaju "grudvice") , koja je cena i da li su sve metode iste, ili mogu da se "naglase" okvirne ivice usana? Hvala 

  Odgovoreno: 07. 03. 2010.
  • Poštovana,

   Koliko blizu srednje linije grudnog koša su postavljeni implantati zavisi isključivo od mesta implantiranja.
   Ukoliko su implantati postavljeni ispod žlezde tj. iznad mišića moguće ih je plasirati vrlo blizu srednje linije trupa, a ako su implantirani ispod mišića rastojanje od srednje linije trupa je nešto veće i to prouzrokuje taj specifičan polozaj implantata- sa strane. Inače, takav položaj implantata je mnogo prirodniji jer dojke i inače ne stoje priljubljene jedna uz drugu. 

   Za uvećanje usana se koriste materijali koji se grubo mogu podeliti na "privremene" i "trajne".
   Od privremenih filera najčešće se koristi hijaluronska kiselina - u tkivima se zadržava 6-10 meseci, a od tzv. trajnih filera najčešće se primenju metakril i biopolimer (dimeticon) - u tkivima se zadržavaju do 5 godina.

   Inače, perlice tj. granulomi se javljaju kod primene bilo kog filera, a verovatnoća pojavljivanja granuloma se povećava sa povećanjem količine filera koja se ubrizgava.
   Učestalost pojavljivanja granuloma pri ubrizgavanju manjih količina filera je veoma mala. 

   Zakažite konsultaciju i pregled popunjavanjem Kontakt forme.

   Pozdrav

Ostavite komentar