1. Osećaj nestvarnosti okruženja

  Pitanje broj: #163390

  Imam 22 godine i već oko 2 godine osecam kao da je sve nestvarno, taj osećaj je prisutan 24h,kao da sanjam i odjednom krene neka vrtoglavica, noge kao da nisu moje, ubrzan rad srca, ponekad ekstrasistole, a najgore je to kad me uhvati neki osecaj kao da nisam prisebna kao da ne cujem nego kroz neku maglu to traje 10 15 sekundi (konkretno taj osecaj sam osetila kao dete od 11,12,13 godina nekoliko puta). I moram do toaleta od straha, plasim se da odem negde, ali se usudim i hvala Bogu nista se ne desi, ali osecaj uzasa je prisutan. Meni je psihijatar dao dijag. f41.0 Od lekova pijem bromazepam 1,5mg pp, Lata 20mg i pijem eurotyrox 25mg Radila sam uz srca ,sve je u redu. Radila sam 25.06.2019, laboratoriju i urin i tu je sve dobro, radila sam Fob test na heliko negativan. Doktore, jako sam uplašena da ne bolujem od neke psihoze, shizofrenije isl. neke teske bolesti, kancer. Majka mi je imala dijag, f41.0 Ne pijem, ne pusim, ne drogiram se, kafu 1,2 na dan Imam 73kg visoka 170cm. Bavim se fizickom aktivnoscu, cešce konzumiram sirovu hranu, ali jedem sve. 

  Odgovoreno: 17. 08. 2019.
  • Čitajući Vaš post, sve što bih vam predložio, vi ste već uradili, što je za pohvalu, jer brinete o svom zdravlju. Dijagnoza F41.0 se vrlo često postavi kao radna dijagnoza, tokom praćenja efekata terapije, a dalji simptomi mogu preciznije ukazati na neki specifičniji poremećaj. Potrebno je da pre naredne kontrole kod vašeg psihijatra definišete i identifikujete miguće objektivne razloge za svoj problem. Da li imate određenih porodičnih problema? Kakva je situacija sa vašim emotivnim životom? Da li ste na socijalnom planu dobili ono što ste očekivali, da li vas je neko razočarao kome ste verovali i do čijeg prijateljstva vam je stalo? Da li ste zadovoljni onim čime se trenutno bavite i da li imate neostvarenih ciljevi, za čije ostvarivanje postoje određene poteškoće? Koliko ste uspeli da se ostvarite kao kompletna osoba, i da kažete da ste u visokom procentu zadovoljni svojim uspehom, inteligencijom, harizmom, duhom i fizičkim izgledom, postignutom prepoznatljivošću i autentičnošću tela i duha. 

   Kakve vas emocije najčešće ispunjavaju, sreća ili tuga, bes ili melanholija. O čemu razmišljate u trenucima kada postajete odsutni?

    

Ostavite komentar