1. Odskakanja u laboratorijskim analizama krvi

  Pitanje broj: #163830

  Da li mi možete reći kako dva parametra iz laboratorijske analize krvi dovesti u referentne vrednosti i da li je zabrinjavajuće "odskakanje"?

  Monociti 10,22 Bilirubin ukupan 21,3

   

  Odgovoreno: 13. 09. 2019.
  • Niste mi napisali glavnu stvar, a to je koje su vaše tegobe, zbog kojih je lekar zatražio da se odrade analize koje ste mi dostavili. Ovo je česta situacija, da pacijenti ne daju nikakav podatak o svojim simptomima, već samo dostave laboratorijske nalaze, a vrlo je važno da budete svesni da anamneza (podaci dobijeni od pacijenta ili osobe upućene u stanje pacijenta) i pregled čine 70% dijagnoze, dok dopunske analize čine 30% dijagnoze.

   U Vašem slučaju, nalaz koji ste mi dostavili, u slučaju da nemate nikakve tegobe, ili vas niko nije pregledao, ili vas je pregledao a nije ustanovio nikakve kliničke znake (povišenu temperaturu, uvećane limfne čvorove, hiperemiju ždrela, odstupanja krvnog pritiska, uvećanu jetru ili slezinu, izmenjen nalaz na plućima ili bilo koji drugi znak), nema apsolutno nikakav klinički značaj, jer ne ukazuje ni na jedno određeno specifično oboljenje.

    

Komentari na pitanje: #163830

  • Jovana Radisavčević 13. 09. 2019.

   Poštovani, izvinjavam se, prvi put koristim ovu uslugu na sajtu. Analize radim na svakih šest meseci, samoinicijativno, nije bilo preporučeno od strane doktora, specijaliste,.. Zato nisam znala da treba da naglasim.

   U svakom slučaju, hvala na odgovoru!

Ostavite komentar