1. Nesnosan bol u čeonom delu glave

  Pitanje broj: #162706

  Poslednja dva dana prednji dio glave me užasno boli, a posebno kada pogledam očima prema gore. Ovakvu glavobolju i bol nisam nikada imala. Smeta mi svjetlost i buka, usporeno govorim! Imam osjećaj da mi je glava tako teška da je jedva nosim na tijelu. Što bi to moglo biti?

  Odgovoreno: 17. 06. 2019.
  • Bol u čeonom predelu glave, kao i fotofobija (simptom kada smeta svetlost), najviše ukazuju na migrenu. Da li ste imali i neke uvodne simptome, koji su "najavili" ovo stanje? S' obzirom da nikada ranije niste imali ovakvu glavobolju, moguće je da će sasvim dovoljno biti, da, maksimalno 4 puta dnevno, uzmete neki lek koji ima fiksnu kombinaciju paracetamola i ibuprofena (Rapidol Plus 500+150). Ukoliko se ovakvi simptomi budu ponavljali, potrebno je da konsultujete neurologa. Takođe je potrebno da proverite vrednost krvnog pritiska i saturacije kiseonika (Sa02%), što možete obaviti kod svog izabranog lekara.

Komentari na pitanje: #162706

  • Lucija Serdarusic 21. 06. 2019.

   U zadnje vrijeme sam pod velikim stresom, ali, doktorica mi je rekla da su mi uklješteni nervi u ledjima i da to sve skupa izaziva glavobolju. Idem na fizioterapije i koristim tablete protiv bolova!
   Hvala Vam na odgovoru, sad znam da su zapravo migrene u pitanju!

Ostavite komentar