1. Čudni simptomi i bolovi u abdomenu

  Pitanje broj: #164808

  Od ove godine imam hipotireozu, pijem lekove, ali stalno imam neke čudne simptome. Poslednjih 20 dana imala sam problem sa nadimanjem, zatvorom, onda su počeli i bolovi u stomaku. To se sada donekle regulisalo, ali imam problem - ne boli me baš želudac, nemam gorušicu, ali kao da me uhvati neki grč u predelu kod rebara sa prednje strane. Popusti brzo ali kada ustanem ili legnem pravo.

  Kada popusti onda kada pipnem to mesto osećam kao da sam se udarila. Osećam ponekad i neke trnce u grudima. Htela sam kod lekara ali ne znam kome da se obratim. Radila sam snimak pluća, EKG i ultrazvuk srca pre 4 meseca i sve je u redu. Da li je to spazam mišića ili nešto drugo?

  Odgovoreno: 14. 11. 2019.
  • Potrebno je, kao najvažniji element u dijagnostici, obaviti kompletan lekarski pregled sa merenjem krvnog pritiska, pulsa, broja respiracija, saturacije krvi kiseonikom i EKG-om. Potom odraditi krvnu sliku, osnovnu biohemiju i pregled urina, kao i fT4, TSH, anti Tg, anti TPO, tireoglobulin i kalcitonin.

   Vašem lekaru morate detaljno objasniti sve što ste meni objasnili, a on će vas detaljno pregledati po sistemima, kao što i ja svakog svog pacijenta najpre kompletno pregledam pa tek onda zatražim dodatnu dijagnostiku.

Komentari na pitanje: #164808

  • Dobar dan, imam 22 godine, i u trudnoci mi ne TSH bio uvecan, bio je 4, 17, bila sam EUTIROX. Sada, nakok trudnoce uradila sam FT4, APTO I TSH sve je u redu, samo mi je TSH povecan 5, 15. Nastavljam da pijem EUTIROX 25mg 5 dana, posle toga 35, 5mg. Zanima me da li cu dobiti na kilazi ili cu izgubiti?

Ostavite komentar